Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

44 minut temu, geronimo napisał:

Jak wczoraj przyjechała to taka lekka prezentacja była, opiekun z Polski dobrze gadający po germańsku to dla niej była niespodzianka,do tej pory byli Rumuni i jeden Bułgar. Jakież zdziwienie było jak weszła do pokoju gdzie stoi komputer mój, pozwoliłem jej sprawdzić pocztę.Spojrzała na stół i zamurowało ją. Na stole dwie cyfry i dwa analogi.

I zaczęła się dyskusja o fotografii, nie mogła się nadziwić jak to może być że, jestem opiekunem nie mieści jej sie to w głowie.Jak pokazałem jej kopie dyplomu ukończonych studiów w tym kierunku i że jestem po ichniemu creative photographer ,to dopiero zaczeła się seria pytań nie moze tego zrozumieć że jestem opiekunem.

:szydera:

:tak: lubię czytać takie posty,,brawo,,,brawo,,,no i wlaśnie ,,pytanie,,dlaczego opiekun,,,  ciężko jest co niektórym zrozumieć ,,ale taka jest rzeczyswistośc:| 

• Lubię to 2

Witajcie

Bylam na Urodzinach, nic mnie juz nie zdziwi tak mowilam, a jednak,,,

W sumie bylo fajnie.  Bylismy w zamku w restauracji , widoki cudowne, az mi sie uszy troche zatkaly ale to nic, warto bylo. Jechalam z samym Panem  Doktorem, bardzo mily czlowek, ale impreza byla sztywna strasznie. Jakos to przezylam ha, haa.

Milego wieczoru Wszystkim zycze.

:cześć3:

• Lubię to 6

1 minutę temu, violka napisał:

No to teraz Wam powiem . Mój wczorajszy dramat z torebeczką ,był jedynie haniebnym żartem O.o Moja kochana siostrzenica za wcześnie pochwaliła się prezentem dla mnie i doszła  do wniosku , że byłoby dobrze jakoś wskrzesić tą niespodziankę , więc wpadła na pomysł , żeby mnie tak brzydko rozczarować , obym mogła się jeszcze raz ucieszyć . Ja  durna łyknęłam wszystko  O.o Przez godzinę pocieszałam ją przez telefon a ona cierpliwie , bez najmniejszego parsknięcia przytakiwała . Już jej powiedziałam , że pomyliła prawo z aktorstwem , bo do tego drugiego nadawałaby się idealnie :kopara: Chociaż na prawnika tez pasuje idealnie , bo oni  potrafią wyśmienicie kity pociskać :szydera:

:szydera: no mnie wydawało sie to dziwne moze dlatego ze nigdy mi nic nie zajumali ale komu jak nie Tobie mozna wierzyć...no teraz tym wieksza,radosc dla Ciebie

• Lubię to 1

54 minut temu, geronimo napisał:

Jak wczoraj przyjechała to taka lekka prezentacja była, opiekun z Polski dobrze gadający po germańsku to dla niej była niespodzianka,do tej pory byli Rumuni i jeden Bułgar. Jakież zdziwienie było jak weszła do pokoju gdzie stoi komputer mój, pozwoliłem jej sprawdzić pocztę.Spojrzała na stół i zamurowało ją. Na stole dwie cyfry i dwa analogi.

I zaczęła się dyskusja o fotografii, nie mogła się nadziwić jak to może być że, jestem opiekunem nie mieści jej sie to w głowie.Jak pokazałem jej kopie dyplomu ukończonych studiów w tym kierunku i że jestem po ichniemu creative photographer ,to dopiero zaczeła się seria pytań nie moze tego zrozumieć że jestem opiekunem.

:szydera:

:oklaski:

• Lubię to 2

2 minuty temu, Lisa_Ona napisał:

Witajcie

W sumie bylo fajnie.  Bylismy w zamku w restauracji , widoki cudowne, az mi sie uszy troche zatkaly ale to nic, warto bylo. Jechalam z samym Panem  Doktorem, bardzo mily czlowek, ale impreza byla sztywna strasznie. Jakos to przezylam ha, haa.

przeżyłaś ,zaliczyłaś, zobaczyłaś:cześć3:

• Lubię to 2

Teraz, 1bozka napisał:

:szydera: no mnie wydawało sie to dziwne moze dlatego ze nigdy mi nic nie zajumali ale komu jak nie Tobie mozna wierzyć...no teraz tym wieksza,radosc dla Ciebie

No kurcze O.o Nie wiem co większe . wczorajszy dramat , czy dzisiejsza radość :szydera:

5 minut temu, Lisa_Ona napisał:

Witajcie

Czyli było po niemiecku , ładnie ale bez wyrazu :haha:

2 minuty temu, Lisa_Ona napisał:

Witajcie

Bylismy w zamku w restauracji , widoki cudowne, az mi sie uszy troche zatkaly. Jechalam z samym Panem  Doktorem, bardzo mily czlowek, ale impreza byla sztywna strasznie. 

Widocznie to był patomorfolog to co miał być niesztywny. A Tobie na uszy to potrzebny raczej niesztywny laryngolog...No chyba,że jeszcze coś Ci się zatkało to szukaj Frauengrzebacza...

• Lubię to 5

1 minutę temu, Paolo napisał:

Widocznie to był patomorfolog to co miał być niesztywny. A Tobie na uszy to potrzebny raczej niesztywny laryngolog...No chyba,że jeszcze coś Ci się zatkało to szukaj Frauengrzebacza...

Potrzebny mi ten Frauengrzebacz raczej hi,hi:$

• Lubię to 4

Teraz, Lisa_Ona napisał:

Ha, haa i to i to,,,,mowia ,ze jak glowa boli to pupa rosnie,a jak rosnie to mozliwe ,ze boli,,,:d

ha ha tego nie słyszałam...:haha:Ja wiem ze jak głowa boli to nie można mówić głośno żeby pupa nie słyszała

• Lubię to 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...