Skocz do zawartości

Filmy warte obejrzenia

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jesieniara

" Agrylle - Tajny szpieg. Już sam tytuł mówi o czym jest film. Jest też książka Ely Conway o tym samym tytule. Fimu nie oglądałam, wezmę się  raczej za książkę. Jest więcej czasu na zrozumienie i analizowanie treści. Lubię czytać książki tego gatunku. Na szpiega się nie nadaję, bo często zdarza mi się coś palnąć czego nie powinnam. A prawdziwy szpieg to człowiek opanowany.  Jeśli już to celowo prowokuje gadulstwem żeby ludzie odkrywali swoje myśli, emocje, silne uczucia czym  kompromitują  się jawnie sami tego nie widząc. Jeśli mi się zdarzyło tak zadziałać to na pewno nie celowo. Szpiedzy przynajmniej coś z tego mają - najczęściej kasę albo satysfakcję- ci są podobno najlepsi   bo pracują dla idei. Z tego też powodu czasem muszą mieć inną tożsamość ale sami są tego świadomi. Nikt im "legendy "nie wymyśla .Tak bywa też  gdy trzeba wniknąć w środowisko przestępców. Może mniej fachowo niż  u szpiegów ale zdecydowanie nie na poziomie magla.:))) Czytam takie książki bo ćwiczą myślenie i zdolność do analizowania faktów ale też aluzji, żaluzji i innych animozji. A u mnie z tym nie najlepiej . Jak na razie powiazalam Pirata z Karaibów, moje morale,  ( wreszcie zczailam że to o coś  innego chodzi) rzekome a może prawdziwe  włamy na konto,upiorny śmiech i rudą  pakowna torbę z logo 24  hehehe. 

No nic. Idę sobie. Miłej zabawy. 

P.S Byłam biernym teraz sentymentalnym sympatykiem / czka . Blef- nigdy  nie miałam  tam konta bo zanim się namyslilam forum się rozpadło. Nie mogę więc tam działać i bardzo dobrze bo balabym się teraz po prostu..hehe . Jakieś dzikie namiętności i zemsty żadze.. A po co mi to? A tutaj też jakoś dziwnie. Nie wiem o co chodzi.  Po  ostatnich Zaduszkach mam inne spojrzenie na bzdury.

Duda Lipa gra całkiem dobrze w tym filmie.

Miłej zabawy

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...