Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

54 minut temu, Basiaim napisał:

Ja nieraz słyszę "Już nie przesadzaj, w domu tez musisz posprzątać i ugotować. A poza tym NIC nie robisz"

Taaaaa...ale oni po 8 godzinach pracy wychodzą, zamykają drzwi za sobą i mają wszystko w doopie.

My tak zrobić nie możemy.

Nie, nie narzekam- mój wybór, jak na razie (mimo wszystko) mi to pasuje, ale nie mogę strawić tego gadania.

Żebyś wiedziała,że to wygląda jak rozmowa ze ślepym o kolorach .:tak2:

8 minut temu, violka napisał:

Weszłam na nasze ogłoszenia i momentalnie uśmiałam się do łez :szydera:

Praca za 1640 ojrasków przy pani ...... pózniej lakoniczny opis ...... a na końcu ....... w domu mieszka mąż na rolatorku :szydera:

Takich i podobnych śmichów-chichów to ja miałam dzisiaj od groma...:haha:  Tylko jakoś do śmiechu mi nie jest...:przekleństwa:

Teraz, Mirelka1965 napisał:

Takich i podobnych śmichów-chichów to ja miałam dzisiaj od groma...:haha:  Tylko jakoś do śmiechu mi nie jest...:przekleństwa:

Chwilowo nie szukam pracy , bo ma zamiar wrócić do mojej Anielicy , więc takie ogłoszenia mnie śmieszą ale to i tak , taki śmiech przez łzy O.o

1 minutę temu, Maria Jolanta napisał:

Też mam wrażenie że tylko same ciężkie zlecenia za małe pieniądze zostały. Nie mam pojęcia co się dzieje. Może sezon ogórkowy i ktoś sobie żarty stroi ?

Normalne zlecenia też są , ale na tablicy zawsze są takie , których nikt nie chce , albo takie wyssane z palca , żeby ruch w interesie się kręcił 

Teraz, violka napisał:

Chwilowo nie szukam pracy , bo ma zamiar wrócić do mojej Anielicy , więc takie ogłoszenia mnie śmieszą ale to i tak , taki śmiech przez łzy O.o

Widziałam wcześniej to ogłoszenie...jedno co mnie sie podoba, to miejscowość...tak blisko granicy...:haha: Zobacz sobie to za 2000...tam to musi być raj...:haha: A po odliczeniu kosztów jeszcze mniej wyjdzie jak to za 1640...>:(

43 minut temu, Mirelka1965 napisał:

I to by było na tyle....Może to najlepsza metoda...pokazać na czym ta praca polega....

U mnie Osobisty był na " projekcie " ,ale to były Niemce-Odmieńce ,przyjmowali go z honorami i na bogato ,a teraz jak się skarżę ,to patrzy trochę dziwnie , choć nie powiem wspiera,ale ...tak jakby na odczepne :haha:

2 minuty temu, Mirelka1965 napisał:

Widziałam wcześniej to ogłoszenie...jedno co mnie sie podoba, to miejscowość...tak blisko granicy...:haha: Zobacz sobie to za 2000...tam to musi być raj...:haha: A po odliczeniu kosztów jeszcze mniej wyjdzie jak to za 1640...>:(

Ale szczerze napisali , że do małżeństwa a nie do tylko do pani z którą mieszka mąż na rolatorku O.o i jeszcze to zdrobnienie rolatora , może chodziło o to , zeby tak miło zabrzmiało :szydera:

4 minuty temu, Afryka napisał:

U mnie Osobisty był na " projekcie " ,ale to były Niemce-Odmieńce ,przyjmowali go z honorami i na bogato ,a teraz jak się skarżę ,to patrzy trochę dziwnie , choć nie powiem wspiera,ale ...tak jakby na odczepne :haha:

Mój tylko słucha i nie komentuje , ale po minie widzę , że bardzo nudzi go ten temat i myśli sobie , że baba musi sobie pomarudzić 

21 minut temu, violka napisał:

Weszłam na nasze ogłoszenia i momentalnie uśmiałam się do łez :szydera:

Praca za 1640 ojrasków przy pani ...... pózniej lakoniczny opis ...... a na końcu ....... w domu mieszka mąż na rolatorku :szydera:

A skąd,a weź ...jak zapytasz o niego ,to : pomocny,samoobsługowy ,nic a nic przy nim się nie robi , a przecież talerza zupy mu nie pożałujesz .:szydera:

Teraz, Afryka napisał:

A skąd,a weź ...jak zapytasz o niego ,to : pomocny,samoobsługowy ,nic a nic przy nim się nie robi , a przecież talerza zupy mu nie pożałujesz .:szydera:

Sam upierze, posprząta, zakupy przytarga przy rollatorku....i poprasuje też...a i jeszcze w ogrodzie co nieco machnie...przy rollatorku...:szydera: A opiekun...luuuuuzik..:szydera:

1 minutę temu, Mirelka1965 napisał:

Sam upierze, posprząta, zakupy przytarga przy rollatorku....i poprasuje też...a i jeszcze w ogrodzie co nieco machnie...przy rollatorku...:szydera: A opiekun...luuuuuzik..:szydera:

A podopieczna porusza się samodzielnie i tylko ma problemy ze wzrokiem. :haha:

• Lubię to 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...