Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.09.2018 o 12:55, asna napisał(a):

Tęsknię za swoją małą ojczyzną. Nie wiem, czy chciałbym mieszkać w DE dłużej. Póki nie trafi się nic lepszego w Polsce, to będę jeździć.

Rozwiń  

Też kocham ten nasz skomplikowany kraj , więc trzymam za Ciebie kciuki :d Tylko pamiętaj , że czas leci i człowiek w tej pracy wybija się z krajowego rytmu i z czasem będzie Tobie coraz trudniej zacząć coś u nas .

W dniu 22.09.2018 o 12:54, violka napisał(a):

W zeszłym roku kupiłam podobną , ale czerwoną :d

Rozwiń  

Tez mam podobna:haha:, niebieska, ale w domu. Cieplo bylo, wiec zabralam jesienna(czerwona:haha:).

Zamierzalam w niej wytrwac, bo polarka mozna pod spod zalozyc, ale  sie trafilo, wiec nie bede sobie paru groszy zalowac.

Humor mi sie poprawil:oklaski:

W dniu 22.09.2018 o 13:00, asna napisał(a):

Ja to w ogóle planowałem ten wyjazd tutaj jako jednorazowy. Mam parę planów na nowy rok. Jak nie wypalą to i tak się czuję bezpieczniej wiedząc, że zawsze mogę znowu wyjechać.

Rozwiń  

Ja tak bede jezdzic jednorazowo do emerytury:haha:

W dniu 22.09.2018 o 13:02, hawana napisał(a):

Tez mam podobna:haha:, niebieska, ale w domu. Cieplo bylo, wiec zabralam jesienna(czerwona:haha:).

Zamierzalam w niej wytrwac, bo polarka mozna pod spod zalozyc, ale  sie trafilo, wiec nie bede sobie paru groszy zalowac.

Humor mi sie poprawil:oklaski:

Rozwiń  

To są najlepsze antydepresanty :oklaski: 

Lepiej zapobiegać jak leczyć :d

W dniu 22.09.2018 o 13:04, violka napisał(a):

To są najlepsze antydepresanty :oklaski: 

Lepiej zapobiegać jak leczyć :d

Rozwiń  

Nie moge powiedziec, ze mam na szteli zle, bo bym zgrzeszyla. Nawet pdp potrafi mnie rozbawic do lez,  ale wolne, to moje prawo i walka o nie jest wkurzajaca.

W dniu 22.09.2018 o 12:55, asna napisał(a):

Tęsknię za swoją małą ojczyzną. Nie wiem, czy chciałbym mieszkać w DE dłużej. Póki nie trafi się nic lepszego w Polsce, to będę jeździć.

Rozwiń  

A... się nie trafi. Lepiej  zacznij patrzeć w niemiecką perspektywę. Stabilizacja w PL  nie nastapi z roku na rok. O ile w ogóle nastąpiO.o. Jedno życie się ma ,a znajomych znajdziesz wszędzie:oklaski:. Rodzinę można założyć wszędzie , albo ją przeflancować:tak2:.  Żyć można wszędzie, pytanie tylko: jak chce się żyć ?

Gdybym 20 lat temu wiedziała, że można inaczej i nie związałabym się z bankami w PL i innymi... już miałabym stabilizację w garści. Człowiek mądry po szkodzie. Jednak i tak zamierzam dać sobie szansę na lepsze jutro, bez sentymentów, swoją małą ojcyznę można kochać także na odległość. Dudek to wszem rzecze. 

• Lubię to 4

W dniu 22.09.2018 o 13:00, asna napisał(a):

Ja to w ogóle planowałem ten wyjazd tutaj jako jednorazowy. Mam parę planów na nowy rok. Jak nie wypalą to i tak się czuję bezpieczniej wiedząc, że zawsze mogę znowu wyjechać.

Rozwiń  

To tak ja ja :oklaski: i  tkwię tutaj  w De już ok 4 roku :szydera: i zamierzam pozamykać sprawy w PL i wreszcie korzystać z życia na luzie  

• Lubię to 3

W dniu 22.09.2018 o 07:53, Mirelka1965 napisał(a):

To się mlekożlop @Heidi też uraduje...:szydera: Pomyśli, że Święta nadejszły...:szydera:

Rozwiń  

Skoro oficjalnie pada info o świętach, to ja wyrywan na zakupu rewolweru na klej. Zacznę strzelać z niego jak PoP będzie mie wkurzać. Zakleję ją, ale jeszcze nie wiem, którą stronę , albo które członki ciała :haha:

• Lubię to 1

W dniu 22.09.2018 o 13:25, asna napisał(a):

@Heidi ja się tak po prostu źle w Niemczech czuję. Znam język, dogaduję się, ale mi się nie podoba. Jakoś w Polsce ludzie są inni, jakby bardziej otwarci.

Rozwiń  

to tylko pierwsze wrażenie, albo złudzenie :haha:. Ludzie wszędzie są tacy sami, tylko to Ty musisz się otworzyć na nich, a nie ktoś inny :dobrze:

• Lubię to 4

W dniu 22.09.2018 o 12:44, asna napisał(a):

Lepszej nie ma. Tu przynajmniej wiem za co pracuję, a w kraju 2 000 zł na rękę. Ani żyć się za to nie da, ani umrzeć, bo trochę szkoda.

Rozwiń  

To prawda, tylko szkoda że młodzi wykształceni ludzie muszą szukać pracy poza granicami kraju. 

• Zgadzam się 1

W dniu 22.09.2018 o 13:46, Barbara48 napisał(a):

To prawda, tylko szkoda że młodzi wykształceni ludzie muszą szukać pracy poza granicami kraju. 

Rozwiń  

Ja bym raczej powiedziała,dobrze że mają taką możliwość-nasze pokolenie nie miało a kto jak wyglądałoby dziś nasze życie gdyby te 30-40 lat temu granice stały otworem.Tego się juz nie dowiemy.

• Lubię to 3

Rozwiń  

Trzeba zawsze patrzeć na wszystko z jasnej strony :trele: Zarobiłem ładny pieniądz, poznałem nowy kraj, nowe obyczaje, poprawiłem niemiecki i będzie o czym przy flaszce opowiadać :szydera:

• Lubię to 4
  • Zgadzam się 3

W dniu 22.09.2018 o 13:36, asna napisał(a):

@Heidi może i tak, ale do Niemiec przeprowadzić się zawsze zdążę. Chcę spróbować najpierw w Polsce.

Rozwiń  

Próbuj....dla młodych, wykształconych praca w PL jest....I to znacznie wyżej niż za 2 tyś....tylko jak wpadniesz w szpony korporacji to Ci zrobią wodę z mózgu.....wycisną jak cytrynę....A na koniec poczestują kopniakiem. I pamiętaj, że pracy jest dużo....A rodzina tylko jedna! 

• Lubię to 3
  • Zgadzam się 1

W dniu 22.09.2018 o 14:04, awe59 napisał(a):

Próbuj....dla młodych, wykształconych praca w PL jest....I to znacznie wyżej niż za 2 tyś....tylko jak wpadniesz w szpony korporacji to Ci zrobią wodę z mózgu.....wycisną jak cytrynę....A na koniec poczestują kopniakiem. I pamiętaj, że pracy jest dużo....A rodzina tylko jedna! 

Rozwiń  

' W szpony korporacji i zrobią Ci wodę z mózgu ....' ....tak jak wszędzie Ewuś ...tutaj też już próbują ...kaczerbichy jedne ... Gdyby @asna....napisał , że ma ..powiedzmy 38 -40 ....jejkuuuu...podpowiedzi by były w stylu " zostań tutaj ...fajosko jest ...a może jesteś gdzieś blisko mnieee ? " ....Mówię Ci Ewcia ...to wydry ..harpie ...jak zwał tak zwał , ale wiemy o co biega :szydera:

W dniu 21.09.2018 o 17:59, Baśka powtarzająca się napisał(a):

Niee...on nigdy nie palił ...jego żona namiętnie ....Kuźwa ...nie wyrabiam z nim !!! Elka wróci przed 21 a ten chce okiennice zamykać..zawsze ja zamykałam , ale pipka akkurat dzisiaj Na takie haki zaczepiła ...ja nie sięgam do nich ...a ten chce sam zamykać ...ledwie na nogach kilka sekund stoi ...Opierdzielam go równo , bo na chama chcę , żebym zawiozła go znów do sypialni , bo ON DA RADE ZAMKNAC ...no idzie ocipiec :mur:

Rozwiń  

@Baśka powtarzająca się oni chyba nie wiedza, w jakim stanie sa.

Moja zle bardzo widzi.

Ledwo ustoi minute sama, ale jak padl zegar od rolety, to uparla,sie,ze naprawi.

nic nie nie widac na tym displaju,ja musze mieic okulary, a ona dlubie i gibie sie na boki.

Powciskala co mogla.Tlumacze, ze nie zrobi,ale gdzie tam!

Teraz zabila maske tlenowa, w ktorej spi.

cudowala, az urwala kawalek.

Najchetniej strzelil by czlowiek po lapach, no ale nie wypada.

Rozwiń  

Dobrze ,że chcą wyjechać Ci wykształceni,,bo ile siedzi w domach bo ma stracha przed wyjazdem do pracy za granicę,,,dobrze ,że jest ta praca za granicą , :tak2:

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...