Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, INEZ napisał:

Ale pytam czy ją przyjęłaś?;)

Wstępnie tak. Teraz pojedzie ktoś inny. Ja wskakuję potem. Póki co nie zakończyłam jeszcze zlecenia w DE. 

Mam jeszcze czas odmówić. Wybrać inną ofertę.

• Lubię to 2

2 minuty temu, zuziam napisał:

Poprosiłam o podzielenie się w temacie opieki nad stosunkowo młodą osobą. 

A Ty jesteś stosunkowo młoda ? no i jak młoda jest ta osoba jeżeli wolno zapytać ?Kiedyś była dyskusja właśnie w tym temacie ale chyba tylko przy kawie więc ciężko by to było znależć .Ja jakbym była w podobnym wieku to bym brała ;)

• Lubię to 1

23 minut temu, INEZ napisał:

A Ty jesteś stosunkowo młoda ? no i jak młoda jest ta osoba jeżeli wolno zapytać ?Kiedyś była dyskusja właśnie w tym temacie ale chyba tylko przy kawie więc ciężko by to było znależć .Ja jakbym była w podobnym wieku to bym brała ;)

No oczywiście, że młoda. Nie tylko stosunkowo ;) A tak na serio. Temat ciekawy, przynajmniej dla mnie. Szkoda, żeby się rozpłynął po raz kolejny przy kawie. Może otworzę nowy wątek?

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1

49 minut temu, Mirelka1965 napisał:

A dużo masz do kopania? :szydera: Bo to wiesz, niektórzy rozumieją inaczej...:szydera: Można dołki pod kimś wykopać, można komuś w tyłek przykopać, można w gródku staw wykopać, istnieje możliwość ułożenia linii energetycznej w wykopanym rowie....no i na cmentarzu też czasami się kopie...aaaaa....i zimą można się w śniegu zakopać...:szydera:  Która bramka ciebie interesuje? :haha:

Mierzeję Wiślaną sobie przekop...:haha:...no i się " wzienam " i spakowałam ,przy okazji wyszorowałam toaletę i odkamieniłam czajnik .:oklaski:

Cieszyłam się że przyjdą goście i będę miała wolne a tu amba. Mam siedzieć z nimi razem. Gadają o znajomych których nie znam. :( Ale jeden z panów przywitał mnie i powiedział że jestem młoda. :szydera: No taaaaa, znacząco zaniżam średnią wieku 80+ :haha:

• Lubię to 3

20 minut temu, Afryka napisał:

Mierzeję Wiślaną sobie przekop...:haha:...no i się " wzienam " i spakowałam ,przy okazji wyszorowałam toaletę i odkamieniłam czajnik .:oklaski:

Zuch dziewuszka...:oklaski: A w temacie kopania....to mogę sobie, co najwyżej, Potok Wiczliński przekopać...pani starsza już jestem.....:haha:

44 minut temu, zuziam napisał:

No oczywiście, że młoda. Nie tylko stosunkowo ;) A tak na serio. Temat ciekawy, przynajmniej dla mnie. Szkoda, żeby się rozpłynął po raz kolejny przy kawie. Może otworzę nowy wątek?

Gdzie jesteś na dole czy na prawo czy na lewo:szydera:

15 minut temu, Maria Jolanta napisał:

Cieszyłam się że przyjdą goście i będę miała wolne a tu amba. Mam siedzieć z nimi razem. Gadają o znajomych których nie znam. :( Ale jeden z panów przywitał mnie i powiedział że jestem młoda. :szydera: No taaaaa, znacząco zaniżam średnią wieku 80+ :haha:

No popatrz jak ta praca odmładza :haha: ale ja zawsze czuję się tutaj smarkato :d wracam do domu i sytuacja odmienia sie diametralnie O.o gdziekolwiek nie pójdę , to sami gówniarze pracują . jeden taki miał nawet czelność zapytać się mnie czy już miałam do czynienia z telefonem dotykowym :o Zatrudniają jakiś osesków a dla nich wszyscy 40 plus to małotechniczni seniorzy :szydera: 

21 minut temu, Maria Jolanta napisał:

Siedz jak przystało na opiekunkę,,ucz się ,słuchaj a potem dawaj na forum:hura:

1 minutę temu, violka napisał:

No popatrz jak ta praca odmładza :haha: ale ja zawsze czuję się tutaj smarkato :d wracam do domu i sytuacja odmienia sie diametralnie O.o gdziekolwiek nie pójdę , to sami gówniarze pracują . jeden taki miał nawet czelność zapytać się mnie czy już miałam do czynienia z telefonem dotykowym :o Zatrudniają jakiś osesków a dla nich wszyscy 40 plus to małotechniczni seniorzy :szydera: 

Odmładza i to jak,,mi malutkie dzieci przypisują,,hahahha ale może trochę nie dowidzą ??? :cool:

Przypomniało mi się jak byłam nastolatką i do mojej mamy przyszła koleżanka. Opowiadała że jakoś nie ma szczęścia do facetów a chciałaby wyjść za mąż. Pomyślałam że pewnie takiej starej baby nikt nie chce. 

Ona miała wtedy 28 lat. :szydera:

• Lubię to 3

Teraz, Maria Jolanta napisał:

Przypomniało mi się jak byłam nastolatką i do mojej mamy przyszła koleżanka. Opowiadała że jakoś nie ma szczęścia do facetów a chciałaby wyjść za mąż. Pomyślałam że pewnie takiej starej baby nikt nie chce. 

:hura:

1 minutę temu, Maria Jolanta napisał:

Ale się uśmiałam,,ale tak było,,:szydera:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...