Skocz do zawartości

Testy na nietolerancje pokarmowe IgG

Gość Moni
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie czy ktoś robił testy na nietolerancje pokarmowe igg? One sporo kosztują bo np. w Diagnostyce ok. 1500 zł ale jest to test na 280 alergenów. To się nazywa immunodiagdieta. Warto brać taki duży pakiet? Mam problemy żołądkowe a nie do końca wierzę w jelito drażliwe i chciałabym się upewnić, że to nie jest jakaś nietolerancja / alergia. 

Nie polecam!!! Gastrolog powiedział mi, że igg nic nie mówi a wyniki nie są uznawane i są niewiarygodne!!! Wyrzuciłem w błoto kupę kasy, bo laboratoria urządzają sobie jaja z klientów mamiąc ich super świetnymi badaniami, które pozwolą wykluczyć szkodzące produkty. Nie wiedzą, że specjaliści tych wyników nie uznają??? Żałuję, że nie poczytałem o tym przed, ale skąd miałem wiedzieć że taka Diagnostyka wciska nieuznawane badania za taką kasę. Brawo!

Zrób badanie IgE i tego się trzymaj. 

8 godzin temu, Gość Tomasz napisał(a):

Nie polecam!!! Gastrolog powiedział mi, że igg nic nie mówi a wyniki nie są uznawane i są niewiarygodne!!! Wyrzuciłem w błoto kupę kasy, bo laboratoria urządzają sobie jaja z klientów mamiąc ich super świetnymi badaniami, które pozwolą wykluczyć szkodzące produkty. Nie wiedzą, że specjaliści tych wyników nie uznają??? Żałuję, że nie poczytałem o tym przed, ale skąd miałem wiedzieć że taka Diagnostyka wciska nieuznawane badania za taką kasę. Brawo!

Zrób badanie IgE i tego się trzymaj. 

Bo najpierw do lekarza, który wskaże rodzaj badań i dopiero na badania a nie odwrotnie. Na pewno sam to wymyśliłeś i tak to wygląda. Polacy leczą się sami. 

W dniu 30.06.2024 o 00:12, Gość Moni napisał(a):

Słuchajcie czy ktoś robił testy na nietolerancje pokarmowe igg? One sporo kosztują bo np. w Diagnostyce ok. 1500 zł ale jest to test na 280 alergenów. To się nazywa immunodiagdieta. Warto brać taki duży pakiet? Mam problemy żołądkowe a nie do końca wierzę w jelito drażliwe i chciałabym się upewnić, że to nie jest jakaś nietolerancja / alergia. 

Wydałeś 1500 złotych nie sprawdzając czy to dobre badania???

Jestem tym który zrobił to badanie i teraz to co tam było oznaczone jako bardzo alergiczne porównam z IGE i zobaczę jak się ty wyniki będą miały do poprzednich. Dam znać tyle że teraz muszę wydać kolejne 600 zł i mi szkoda.

Gość Małgośka
9 godzin temu, Gość Tomek napisał(a):

Wczoraj poszedłem i zrobiłem IGE na gluten, mleko, ziemniaka i jogurt. Porównam to z wynikami z IGG i się okażę, bo na IGG był na czerwono! 

Ile kosztują te 4 rzeczy i gdzie?

W dniu 1.09.2024 o 16:21, Gość Moni napisał(a):

I jak wyszlo?

Wszystko w normie czyli inaczej niż w teście IGG , ale ja testy alergiczne z IGG robiłem ze 3 lata temu więc trudno to porównywać chociaż trudno też wierzyć w nagłe ozdrowienie. 

11 godzin temu, Gość Gruba napisał(a):

Kochani bo najpierw idzie się do lekarza a nie najpierw na badania a potem do lekarza bo takie kwiatki wychodzą.

Lekarz takiego dużego czytaj bogatego pakietu nie zleci a często nawet o takich możliwościach nie powie. Tysiące ludzi szukają powodów swoich dolegliwości na czuja i nie mówię o hipochondrykach. 

23 godziny temu, Gość Naomi napisał(a):

Lekarz takiego dużego czytaj bogatego pakietu nie zleci a często nawet o takich możliwościach nie powie. Tysiące ludzi szukają powodów swoich dolegliwości na czuja i nie mówię o hipochondrykach. 

No właśnie a ile badań nfz nie finansuje. Wyobraźcie sobie ze nawet krztusca który staję się powoli znowu powszechny. 

W dniu 4.07.2024 o 23:07, Gość Wit napisał(a):

Ale to co? Przecież oni skądś ten pomysł wzięli i po coś to igg jest? Nie chce mi się wierzyć że robią alergie na podstawie badań których nie uznają lekarze. 

tak oto się reklamują

Nietolerancja pokarmowa zależna od IgG i IgG4 jest trudna do wykrycia. Objawy niekiedy występują z opóźnieniem i nie są kojarzone z ostatnio spożywanymi pokarmami.

Symptomy nietolerancji wiążą się z przewodem pokarmowym, a ponadto mogą mieć charakter ogólny: chroniczne zmęczenie, bóle pleców i stawowo-mięśniowe, zaburzenia nastroju oraz zmiany skórne.

Kiedy warto wykonać test IMMUNOdiagDIETA IgG? Jeśli pomimo wykonania już wszystkich badań wykluczających inne choroby i ich ujemnych wyników, występują nadal wzdęcia, mdłości, bóle brzucha czy zaparcia.

Z kolei test IMMUNOdiagDIETA IgG4 wskazany jest zwłaszcza w przypadku występowania długotrwałych objawów, takich jak: migreny, problemy skórne i nawracające biegunki.

Zamów online i wykonaj badanie w jednej z placówek w całej Polsce.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...