Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (3)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Piszę rzadko bo jestem w de, ale dzisiaj dzień bez pączka dniem straconym. Dla każdego pączek i kawa, bo jak mówi powiedzenie:

Gdy w tłusty czwartek ktoś w jedzeniu pofolguje, łaskawy Pan Bóg grzech obżarstwa mu daruje

donuts-4046579.thumb.jpg.f67150cf14439c893a9265439ecc32f7.jpg

Dzisiaj imieniny obchodzą m.in. Auksencja, Achacjusz, Auksencjusz, Auksenty, Baldomer, Baldomera, Honoryna, Leander, Leandra, Sierosława, Sirosława.

Dzisiaj jest też Dzień Wiedzy o Anosmii czyli o braku węchu!

Miłego dnia robole!

• Lubię to 1

Witam opiekunkowo.

Tak mówię napisze a nóż widelec.  Potrzebuje ktoś może zmiennika na wymianę w najbliższym czasie (prywatnie lub przez firmę) tak na minimum 3 do max 6 tygodni? Mam zabukowany adres na początek maja, ale w międzyczasie jeszcze gdzieś dobrze by było pojechać :)

• Lubię to 2

W dniu 27.02.2025 o 09:19, Joker napisał(a):

Dzisiaj jest też Dzień Wiedzy o Anosmii czyli o braku węchu!

Mnie to by się przydał rok bez węchu i smaku to bym może schudła. hahahahaha

Miłego tygodnia!

• Lubię to 1

22 godziny temu, Michał859 napisał(a):

Hej opiekunkowo

Ja to jednak mam pecha. Poprzednio nerwówka u pajaca.... a teraz trafiłem na fajny adres gdzie super miły i spokojny PDP zmarł wczoraj po 4 dniach pobytu :rozczarowanie-twarz:

To przykre.ale takie ryzyko tej branzy.

22 godziny temu, Michał859 napisał(a):

Hej opiekunkowo

Ja to jednak mam pecha. Poprzednio nerwówka u pajaca.... a teraz trafiłem na fajny adres gdzie super miły i spokojny PDP zmarł wczoraj po 4 dniach pobytu :rozczarowanie-twarz:

Jestem wściekły. Zmarł podopieczny więc w naturalny sposób powinno to zakończyć zlecenie i powinienem mieć opcję albo pojechania na inny adres albo powrotu do Polski. Od zawsze słyszałem, że tak to się odbywa! Podpisałem przecież zlecenie na konkretny adres do konkretnej osoby!

A agencja?... "MASZ PRACOWAĆ! Za krótko pan był na zleceniu. Ma pan obowiązek zaakceptować, podpisać zlecenie i jechać na inny adres!".  I faktycznie w umowie takiej głównej ramowej na końcu w klauzuli jest zapis o dyspozycyjności, że w razie skróconego pobytu jest obowiązek zaakceptować inny adres. Ale dla mnie to jakaś paranoja. Zmuszanie do zaakceptowania innego adresu i podpisania. To jest pewna forma niewolnictwa!
   Oczywiście pewnie nie przyjadą po mnie "silni panowie" i mnie siłą nie zmuszą do podpisania kolejnego zlecenia. Ale jeśli się uprę i zjadę do Polski to muszę na własny koszt i zabiorą 500 euro z wypłaty (bo właśnie mniej więcej tyle tutaj zarobiłem przez ten dość krótki czas).
     My nic nie znaczymy dla tych agencji. Jesteśmy robotami wyrobnikami.

14 godzin temu, Michał859 napisał(a):

Jestem wściekły. Zmarł podopieczny więc w naturalny sposób powinno to zakończyć zlecenie i powinienem mieć opcję albo pojechania na inny adres albo powrotu do Polski. Od zawsze słyszałem, że tak to się odbywa! Podpisałem przecież zlecenie na konkretny adres do konkretnej osoby!

A agencja?... "MASZ PRACOWAĆ! Za krótko pan był na zleceniu. Ma pan obowiązek zaakceptować, podpisać zlecenie i jechać na inny adres!".  I faktycznie w umowie takiej głównej ramowej na końcu w klauzuli jest zapis o dyspozycyjności, że w razie skróconego pobytu jest obowiązek zaakceptować inny adres. Ale dla mnie to jakaś paranoja. Zmuszanie do zaakceptowania innego adresu i podpisania. To jest pewna forma niewolnictwa!
   Oczywiście pewnie nie przyjadą po mnie "silni panowie" i mnie siłą nie zmuszą do podpisania kolejnego zlecenia. Ale jeśli się uprę i zjadę do Polski to muszę na własny koszt i zabiorą 500 euro z wypłaty (bo właśnie mniej więcej tyle tutaj zarobiłem przez ten dość krótki czas).
     My nic nie znaczymy dla tych agencji. Jesteśmy robotami wyrobnikami.

To jakies chyba dziwne zasady agencja preferuje.Miałem podobny przypadek ,ze pdp zmarł miesiac przed planowanym koncem zlecenia.W piewrwszej kolejności zapytałem w agencji z której byłem,czy znajdą cos nowego na ten miesiąć,najlepiej z przejazdem od razu z tego zlecenia.Nie mięli na ta chwile nic,więc po dwoch dniach zjechałem do domu,i bez problemu i jakiegokolwiek straszenia karami mogłem wyjechac z inna agencja. Zyczę powodzenia,może nowe ,wymuszone zlecenie okaże sie lepsze niz ostatnie. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.

15 minut temu, Jurek50 napisał(a):

Zyczę powodzenia,może nowe ,wymuszone zlecenie okaże sie lepsze niz ostatnie. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.

Hej Jurek. Absolutnie nie mam zamiaru zatańczyć teraz jak mi grają i wracam do Polski. A w Polsce przejdę się do PiP, itd. Nie zostawię tak tego, choćby dla samej zasady. Ta klauzula dla mnie mocno śmierdzi prawnie, bo moim zdaniem podchodzi to pod pojęcie Pracy Przymusowej. 
  Będę informował jak to się potoczy dalej.

"Praca Przymusowa- oznacza wszelką pracę lub usługi wymagane od jakiejś osoby pod groźbą jakiejkolwiek kary".