Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, MeryKy napisał:

Kto ich tam wie? W każdym razie już dopłaciłam bo sobie na święta trochę żarcia dokupiłam :d

I ja się zapytowywuję do ....nędzy : Gdzie Ci milusińscy ,przemili i pogodni seniorzy z Demenzlandii!?...a już wiem ....w ogłoszeniach agencyjnych.:d

2 minuty temu, MeryKy napisał:

Kto ich tam wie? W każdym razie już dopłaciłam bo sobie na święta trochę żarcia dokupiłam :d

Paragony wyslij firme, i zażądaj zwrotu, masz w kontrakcie wyżywienie, jeśli PDP CI tego nie zapewnia to firma ma obowiązek zwrócić Ci kasę

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

12 minut temu, MeryKy napisał:

Wylaszczę się i żołądek skurczony. Będę mogła szporować na żarciu jak Niemcy,

Zbyt szybko się nie ciesz kochana O.o .Moja Skruczowa taką dietę mi zaserwowała, że do dziś mam problemy z jedzeniem wg moich starych przyzwyczajeń. Od tego czasu mam nowego przyjaciela: Refluksik ma na imię. Kiedy mi to przejdzie ? Kocham życie i dobre jedzenie, a jak dobre , to i nie mało ? Nie piję, nie palę, seksu nie uprawiam :smutek:. Na wygnaniu w DE  tyko jedzenie sprawia mi przyjemność :gra:. Nie zawsze jest nam to dane.  :sos: ja też chcę 700 € na miesiąc . Można by poszaleć z kombinacjami kulinarnymi, oj można.....

Edytowane przez Heidi
  • Lubię to 3

3 minuty temu, Afryka napisał:

I ja się zapytowywuję do ....nędzy : Gdzie Ci milusińscy ,przemili i pogodni seniorzy z Demenzlandii!?...a już wiem ....w ogłoszeniach agencyjnych.:d

Też się zastanawiam? A najlepsze jest to że moja pdp kupe kasy wpłaca na  dzieci potrzebujące. Prowadzi specjalny zeszyt i wpisuje kwoty.Dostaje pełno brifów z napisem Achtung!

• Lubię to 2

1 minutę temu, MeryKy napisał:

Też się zastanawiam? A najlepsze jest to że moja pdp kupe kasy wpłaca na  dzieci potrzebujące. Prowadzi specjalny zeszyt i wpisuje kwoty.Dostaje pełno brifów z napisem Achtung!

Trzeba było udawać dziecko potrzebujące. :haha:

• Lubię to 3

Teraz, MeryKy napisał:

To powiedz jej,że Ty też potrzebującą normalnie jeść ... może Cię też w kajeciku ująć ,skoro jej to sprawia przyjemność , nawet że słowem Achtung!!!

14 minut temu, MeryKy napisał:

No fakt! Mam kuratora co lodówki pilnuje i liczy nawet plasterki Wurstu :p

Czy Ty nie jesteś czasem też na Gran Canarii, bo bardzo mi to przypominą moją PoP ?. Na niedzielny obiad pozwoliła Tobie ugotować może ryż na mleku 0,5 %   lub dała alternatywę tj. płatki na mleku ?

• Lubię to 3

9 minut temu, Afryka napisał:

Tia, i czekają na miłą, empatyczną opiekunkę. Najlepiej żeby nie spała i nie jadła. :szydera:

• Lubię to 3

Powiem Wam ze ja nie mam problemu tu z babcia jesli chodzi o jedzenie czy zakupy.Lubi smacznie zjesc i na szczescie nie musze ogladac tylko swiatelka w lodowce. Zwykle to ona decyduje na co ma ochote...a mozliwosci jak na starsza osobe to ma,ale potem zazywa  garsc tabletek .Dzis pozwolila mi przejac paleczke w  kuchni  wieccc...rolada wolowa z bekonem i cebulka...oczywiscie w sosie do ktorego dodalam oprocz przypraw troche wina czerwonego..dla podniesienia smaku...and  kartofeln...and salatka z cykorii and  brokoli( niestety  mrozone)Patrzyla z niedowierzaniem co ja z tym winem zrobie...ale smakowalo..pochwalila..zadowolona.Teraz mam wolne do kolacji..and mysle czy  gehen spaziren machen:szydera: czy relaxing  i nic nie robing na tarasie z laptopikem.. how .make a choise ?

• Lubię to 1

Ja mam lepiej. Mam gotować pożywne zupki a mam tylko marchewkę, cebulę, por i ziemniaki. Dzisiaj mąż pdp kręcił noskiem. Wcale mu się nie dziwię, też kręciłam noskiem na cienką zupkę z ryżem.

Na szczęście były też pieczone skrzydełka z ziemniaczkami i kalafiorem ( oczywiście z mrożonki ).

• Lubię to 5

1 minutę temu, Maria Jolanta napisał:

Tia, i czekają na miłą, empatyczną opiekunkę. Najlepiej żeby nie spała i nie jadła. :szydera:

Oczywiście po germanistyce , z dyplomem ukończenia architektury ogrodowej , o prawie jazdy to nawet nie wspomnę i tytule Master Chef w kategorii tysiąc potraw z ziemniaków.:szydera:

4 minuty temu, Heidi napisał:

Czy Ty nie jesteś czasem też na Gran Canarii, bo bardzo mi to przypominą moją PoP ?. Na niedzielny obiad pozwoliła Tobie ugotować może ryż na mleku 0,5 %   lub dała alternatywę tj. płatki na mleku ?

Moze by zaproponowala ten ryz na mleku ale ja mleka nie spozywam.

• Lubię to 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...