Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ale mi dzisiaj zorganizowal wycieczkę mój slodziak ,,,do lasuO.o a przecież jeszcze grzybów nie ma:| ma tych lasów od cholerki,,ale musiał popatrzec co się dzieje w jego lasach,,nachodzilam się po tym w kurzu żółtym runie leśnym,,nawąchałam i czulam grzybki w powietrzu a nie na gruncie,,ale to nischt zu tragisch,,obejrzal sobie te swoje grubaśne ogromniaste drzewa i naliczyl full do scięcia i sprzedaży,,,a co do czego to zapomni w którym lesie ma scinać,,pójdą pierwsze napotkane ,,,a Blondi nie patrzy gdzie jest i za fajkę w tym lesie   ,,a słodziak z daleka mnie przyuważył,,a palenie w lesie toż to verboten,,hahahha lekcję palenia dostałam,,ale ja nie z tych bojących,,uśmialam się tylko z jego powagi,,,Niemiec to niemiec,,porządek musi być,,powiem Wam ,że las mnie zmęczył,,,jestem jakaś kaput:szok:

• Lubię to 2

W dniu 8.05.2018 o 16:48, Blondi napisał(a):

Ale mi dzisiaj zorganizowal wycieczkę mój slodziak ,,,do lasuO.o a przecież jeszcze grzybów nie ma:| ma tych lasów od cholerki,,ale musiał popatrzec co się dzieje w jego lasach,,nachodzilam się po tym w kurzu żółtym runie leśnym,,nawąchałam i czulam grzybki w powietrzu a nie na gruncie,,ale to nischt zu tragisch,,obejrzal sobie te swoje grubaśne ogromniaste drzewa i naliczyl full do scięcia i sprzedaży,,,a co do czego to zapomni w którym lesie ma scinać,,pójdą pierwsze napotkane ,,,a Blondi nie patrzy gdzie jest i za fajkę w tym lesie   ,,a słodziak z daleka mnie przyuważył,,a palenie w lesie toż to verboten,,hahahha lekcję palenia dostałam,,ale ja nie z tych bojących,,uśmialam się tylko z jego powagi,,,Niemiec to niemiec,,porządek musi być,,powiem Wam ,że las mnie zmęczył,,,jestem jakaś kaput:szok:

Rozwiń  

na pewno się umorusałaś tym runem,mchem,paprotkami,ucieczką (albo nie) przed wilkiem,stresem przed pożarem w lesie,karcącym wzrokiem słodziaka......to teraz niech Cię wykąpie taką umorusaną ...a co....

• Lubię to 2

Ale tak prawdę powiedziawszy to my trafiamy jak jeden w jeden na samych artystów w tej pracy,,spotykamy takie orginały,,nie do podrobienia,,,zawsze piszę ,że my musimy szybko nauczyć się roli aby wpasować sie w ten cały teatr czy film jaki spotykamy każdy na swojej steli,,wezcie zobaczcie jak się kształcimy,,na stare lata,, nie jedna ma nieraz nawet bardzo trudną rolę do zagrania i to dzień w dzień,,agencja chyba o tym nie wie,,dlatego te stawki są nieraz takie marne,,:przekleństwa:

• Lubię to 2

W dniu 8.05.2018 o 16:53, 1bozka napisał(a):

na pewno się umorusałaś tym runem,mchem,paprotkami,ucieczką (albo nie) przed wilkiem,stresem przed pożarem w lesie,karcącym wzrokiem słodziaka......to teraz niech Cię wykąpie taką umorusaną ...a co....

Rozwiń  

tylko pył ,kurz ten paskudny żółty jest nadal w lesie,, wilków nie ma,,ale są i to jest dużo dzików,,poryte równo jest w lesie przez dzików,,,ale się nie boję,,kija wezmę i pogonię,,,czysciutka jestem,,już się dawno przebralam i jestem lala,, słodziak wie ,że jestem nie usłuchana i musi to akceptowac ,,,niestety,,taka jestem nie grzeczna ,,ale za to kochana,,:serce: umyje ,,umyje ,,,wszystko umyje ,,prysnic po mnie też,,:oklaski:

• Lubię to 2

W dniu 8.05.2018 o 10:38, Maria Jolanta napisał(a):

Chyba nie jestem w temacie.

Po co Ci ten anioł ????

Rozwiń  

Jak to po co ? :d Każdy chce mieć swojego anioła :d

Tak po krótce . Ostatnio jak tutaj byłam , całe 3 tygodnie ustalałam z babci rodziną , stawkę dla mnie . Po wielu trudach i znojach :haha: stanęliśmy na kwocie , która bardzo mnie satysfakcjonowała :d Podczas mojego urlopu dowiedziałam się , że babcia dostała prawną opiekunkę , która będzie teraz zarządzać jej finansami . Dzisiaj odbyło się nasze pierwsze spotkanie i obawiałam się , ze znowu zaczyna się powtórka z wątpliwej rozrywki . O.o Wynik spotkania jest dla mnie bardziej niż zadawalający :oklaski: Kasę lekko zaokrągliłyśmy na plus :d ze zmienniczką możemy wymieniać się co 6 tygodni a nie 7 :d Bałam się , ze Turczynka , która była tu teraz przez 5 dni nie będzie mogła mnie zastępować co tydzień na mojej dłuuugiej  przerwie , ponieważ pracuje na czarno i nie może wystawiać rachunku ale wszystko będzie ok :oklaski: Mam przyznane więcej kasy na wyżywienie i z tych pieniędzy mam wołać kobietę kiedy mi pasuje i sama się z nią rozliczać , to będzie taka moja osobista pomoc :oklaski:

W dniu 8.05.2018 o 15:14, Mirelka1965 napisał(a):

Słonko, ja byłam już parę razy u takich wykształciuchów. To kwestia charakteru...są wykształciuchy dobre i wykształciuchy złe. To loteria...Kiedyś byłam u "Wielkiego Managera", a słoma z butów wyłaziła każdą szczeliną. Teraz jestem u pisarki/malarki. Super babcia. I niech takich więcej będzie...:oklaski:

Rozwiń  

Ja też nie chce słyszeć o takich co mają siebie za wykształconych i to podkreślają .  Klasa średnia  ma serce. Klasa wyższa  wymagania wyższe, a płaca niższa i traktowanie opiekunki jakby była z epoki kamienia łupanego. Osoba wykształcona i inteligentna nie podkreśla tego faktu.  Każdy człowiek jest ciekawy i wiele nowego  wnosi do naszego życia, nawet jak mu słoma z butów wypada, bo miał  to szczęście urodzić się blisko natury .  

• Lubię to 1

W dniu 8.05.2018 o 15:12, INEZ napisał(a):

Ta oferta co ją dzisiaj na tapetę wzięłyście to podopieczna jest wykształcona czy opiekunka ma być wykształcona ?:d

Rozwiń  

Tobie to trzeba tlumaczyc takie oczywiste oczywistości....opiekunka ma być zawsze wykształcona a Pdp akurat sie trafiła :szydera: 

• Lubię to 1

W dniu 8.05.2018 o 17:33, violka napisał(a):

Tak po krótce . Ostatnio jak tutaj byłam , całe 3 tygodnie ustalałam z babci rodziną , stawkę dla mnie . Po wielu trudach i znojach :haha: stanęliśmy na kwocie , która bardzo mnie satysfakcjonowała :d Podczas mojego urlopu dowiedziałam się , że babcia dostała prawną opiekunkę , która będzie teraz zarządzać jej finansami . Dzisiaj odbyło się nasze pierwsze spotkanie i obawiałam się , ze znowu zaczyna się powtórka z wątpliwej rozrywki . O.o Wynik spotkania jest dla mnie bardziej niż zadawalający :oklaski: Kasę lekko zaokrągliłyśmy na plus :d ze zmienniczką możemy wymieniać się co 6 tygodni a nie 7 :d Bałam się , ze Turczynka , która była tu teraz przez 5 dni nie będzie mogła mnie zastępować co tydzień na mojej dłuuugiej  przerwie , ponieważ pracuje na czarno i nie może wystawiać rachunku ale wszystko będzie ok :oklaski: Mam przyznane więcej kasy na wyżywienie i z tych pieniędzy mam wołać kobietę kiedy mi pasuje i sama się z nią rozliczać , to będzie taka moja osobista pomoc :oklaski:

Rozwiń  

Toż  Ty jesteś negocjator jak ta lala.  Ograniczenia są tylko w naszych głowach.  Trzeba jak Ty otwartm być i uśmiechniętym z argumentami  pod pachami:cześć3:. Gratuluję  przebiegłosci lisa, mądrości kruka, subtelności pszczółki  Maji. Teraz możesz sobie polatac trywialnie po łąkach i pobzykać :oklaski:

• Lubię to 1

@violka toż Ty tam zrobiłaś dobrą rewolucję,,grasz tam pierwsze skrzypce,,,ale walczysz o swoje i super,,jest Ci tam dobrze to też wiesz o co walczysz,,kasa ma być zawsze dobra,,aby zachęcić jeszcze bardziej do pozostania w jednym miejscu na wieki i amen:hura:  nie dla mnie,,ale dla Ciebie jak najbardziej,,bo tak lubisz,,a ja jestem z innej bajki ,,fruwakowskiej

• Lubię to 1

W dniu 8.05.2018 o 17:47, Heidi napisał(a):

Toż  Ty jesteś negocjator jak ta lala.  Ograniczenia są tylko w naszych głowach.  Trzeba jak Ty otwartm być i uśmiechniętym z argumentami  pod pachami:cześć3:. Gratuluję  przebiegłosci lisa, mądrości kruka, subtelności pszczółki  Maji. Teraz możesz sobie polatac trywialnie po łąkach i pobzykać :oklaski:

Rozwiń  

:oklaski::d:oklaski:Teraz tylko o zdrowie prosić dla siebie i babcia niech nie poupada na zdrówku  przez najbliższe 15 lat :oklaski: Dobrze , że za marzenia nie karzą , bo już dawno byłabym w konserwie :szydera:

Ja też fruwak jestem,  i obecnie bardzo zmeczony, bo poobiedniej drzemki nie było. Zatem siądę teraz na jakimś  maszcie zaczarowanego okrętu , odpocznę sobie,  a jutro pojawię się  z rana sprawdzić coście tu nabroili :769_heart:

W dniu 8.05.2018 o 17:48, Blondi napisał(a):

@violka toż Ty tam zrobiłaś dobrą rewolucję,,grasz tam pierwsze skrzypce,,,ale walczysz o swoje i super,,jest Ci tam dobrze to też wiesz o co walczysz,,kasa ma być zawsze dobra,,aby zachęcić jeszcze bardziej do pozostania w jednym miejscu na wieki i amen:hura:  nie dla mnie,,ale dla Ciebie jak najbardziej,,bo tak lubisz,,a ja jestem z innej bajki ,,fruwakowskiej

Rozwiń  

Dla każdego coś innego :d Najważniejsze , żeby wszyscy byli szczęśliwi :oklaski:

W dniu 8.05.2018 o 17:54, Heidi napisał(a):

Ja też fruwak jestem,  i obecnie bardzo zmeczony, bo poobiedniej drzemki nie było. Zatem siądę teraz na jakimś  maszcie zaczarowanego okrętu , odpocznę sobie,  a jutro pojawię się  z rana sprawdzić coście tu nabroili :769_heart:

Rozwiń  

Słodkich snów Śpiochu :love:

W dniu 8.05.2018 o 17:33, violka napisał(a):

Rozwiń  

I stawiasz wszystkim...:wino:...:hura: Gratulacje...:zwyciezca:

W dniu 8.05.2018 o 18:00, violka napisał(a):

:cmok:image.png.4f878a69e5bfa346d1c2def9905bde47.pngProszę bardzo . Nie będzie wszystkim na zdrowie :oklaski:

Rozwiń  

to ja nie wiem czy sie wypłacisz z tej radości...ha ha przelicz jeszcze raz,bp bedziesz musiała po tej libacji pracować rok za darmo...a My jak sie do tego dorwiemy.....to....yhh

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...