Skocz do zawartości

MyCare 24 - opinie

Oceń agencję  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki był czas oczekiwania na ofertę?

2. 2. Czy umowa dotarła w ustalonym czasie?

3. 3. Czy była możliwość zapoznania się z Fragebogen (aktualnym opisem stanu zdrowia podopiecznego) przed wyjazdem?

• Tak
    • Nie, odmówiono mi
    • Nie pytałam/em
  4. 4. Czy udostępniono kontakt do zmienniczki lub rodziny podopiecznego?

• Tak
    • Nie, odmówiono mi
    • Nie, to było nowe zlecenie
    • Nie pytałam/łem
  5. 5. Czy stan zdrowia podopiecznego był zgodny z rzeczywistością?

6. 6. Czy przedstawione warunki mieszkaniowe były zgodne z rzeczywistością?

7. 7. Czy przedstawione obowiązki były zgodne z rzeczywistością?

8. 8. Czy informacje o dostępie lub braku dostępu do telefonu lub/i internetu były zgodne z rzeczywistością?

9. 9. Czy ustalony czas pracy był zgodny z rzeczywistością?

10. 10. Czy ustalony czas wolny był zgodny z rzeczywistością?

11. 11. Czy firma kontaktowała się z Tobą bez powodu w czasie wyjazdu?

12. 12. Czy firma bezzwłocznie odpowiadała na Twoje telefony, smsy lub e-maile?

13. 13. Czy firma reagowała na przekazywane jej uwagi i sugestie w czasie wyjazdu (np. nadmiar obowiązków, problemy z podopiecznym lub jego rodziną, zmiana stanu zdrowia podopiecznego, nadgodziny, wstawanie nocne)?

14. 14. Czy na miejscu można było liczyć na pomoc koordynatora?

15. 15. Czy pieniądze były wypłacane w ustalonym terminie?

16. 16. Czy przekazana kwota wynagrodzenia zgadzała się z ustaleniami?

17. 17. Czy pozostałe świadczenia (w zależności od umowy - premie, US, ZUS, inne) zostały uregulowane zgodnie z ustaleniami?

18. 18. Czy firma wywiązała się ze wszystkich innych ustaleń i obietnic?

19. 19. Czy wyjechał(a)byś za pośrednictwem tej firmy jeszcze raz?

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteś w trakcie wyboru agencji pracy? Poznaj opinie o firmie MyCare 24. Wyjeżdżasz lub wyjeżdżałaś z tą agencją? Zostaw o niej swoją opinię w postaci odpowiedzi na najczęściej zadawane przez Opiekunów pytania! By zapisać swoje odpowiedzi musisz wypełnić jako zalogowany Użytkownik całą ankietę (wszystkie pytania). Dziękujemy!

Witam,

Szukam osób pokrzywdzonych przez firmę mycare24 z siedzibą we Wrocławiu,nie jestem sama,jest już kilka innych Pań / Panów. Chodzi o wstrzymanie wynagrodzenia.

Witam, przypominam, że o konkretnych agencjach (pozytywnie/negatywnie) piszemy wyłącznie w tematach opinii. Niniejszy temat został przesunięty. Pozdrawiam. Admin

wiecie co mnie najbardziej wkurza w takich sytuacjach? że przy zjeździe wszystko jest cacy a po 2 tygodniach nagle okazuje się że nie, bo rodzina nie umie ci tego powiedzieć prosto w oczy a agencja boi się stanąć po naszej stronie. Mnie kiedyś inna agencja po tygodniu przekazała że sweter za 150 euro się zbiegł przezemnie w praniu i oni to odliczają. Nie wierzyłam własnym uszom i zrobiłam awanturę, że po powrocie do pl to mogą mi skoczyć i zeby nie wymyslali bo wszystkie zażalenia podaje się w dniu wyjazdu!

Mi napisali,że odliczyli koszty wezwania karetki pogotowia przy poparzeniu II i III stopnia,innej Pani,posądzili o zawłaszczenie sobie rzeczy podopiecznego. I to są sumy w setkach €...

A czy agencja lub rodzina przed powrotem mówili ci że trzeba to będzie pokryć. To z twojej winy poparzyło babcię?

Absolutnie nie...Z firmy mi nakazano zadzwonić po karetkę.

Ja się poparzyłam a jechałam będąc zgłoszona jako ubezpieczona i z drukiem A1,tylko,że ani karta EKUZ ani druk A1 nie zostały mi dostarczone.

Jak zjeźdzałam nikt z firmy nie wspomniał o zapłacie rachunku za wezwanie karetki.

Zostały mi wstrzymane 434 € .

Rada dla innych,bierzcie pokwitowanie od rodziny,że nie ma wobec was żadnych roszczeń.

Ja firmie nie popuszczę,chodzi o to,że są inne podobne osoby i się boją albo wstydzą przyznać. Ja na te pieniądze ciężko pracowałam.

Absolutnie nie...Z firmy mi nakazano zadzwonić po karetkę.

Ja się poparzyłam a jechałam będąc zgłoszona jako ubezpieczona i z drukiem A1,tylko,że ani karta EKUZ ani druk A1 nie zostały mi dostarczone.

masakra jakaś. Mnie czasami agencja dosyła druk z opóźnieniem, ale nawet bez niego jestem ubezpieczona i to można sprawdzić, bo trochę trwa jego otrzymanie i przesłanie. Może nie ubezpieczyli cię w ogóle. Sprawdzałaś to bo ktoś próbuje cię karać za nie swoje błędy...

Witam. Jestem zawsze daleka od wierzenia we wpisy oczerniające firmy w internecie bo w większości robią to pieniaczki mające sporo do ukrycia ale takie sprawy jak ta należy opisywać. Mam nadzieję że agencja to wyjaśni bo strach wyjeżdżać. A w 2015 miało być lepiej...

Mi napisali,że odliczyli koszty wezwania karetki pogotowia przy poparzeniu II i III stopnia,innej Pani,posądzili o zawłaszczenie sobie rzeczy podopiecznego. I to są sumy w setkach €...

W Niemczech nie wzywa sie karetki pogotowia do poparzenia-to jest mozliwe tylko w Polsce.Gdyby wezwanie było uzasadnione, na pewno dałoby sie rozliczyc na karte ubezpieczeniowa, a jesli nie trzeba placic prywatnie....

jestem na zleceniu w firmie mycare24. wypłata na czas, dobra organizacja. firma jak najbardziej ok.

jestem na zleceniu w firmie mycare24. wypłata na czas, dobra organizacja. firma jak najbardziej ok.

Witam serdecznie,ja Rez od 17 miesiecy wyjezdzam z Firma Mycare na zlecenia - jestem obecnie u 3 klienta i nie mogę powiedzieć złego słowa-wypłata zawsze przed terminem,stawki średnio o 150 euro wyższe niż gdzie indziej,kartę Ekuz mam.Z firma jeździ tez moja teściowa i kuzynka i jeszcze nigdy się nie zawiozłyśmy-maja duży wybór zleceń-na drugim zleceniu babcia mi po 2 tygodniach mi zmarła a ja chciałam pracować dalej-natychmiast koordynatorka z Niemiec przewiozła mnie w inne miejsce.W biurze we Wrocławiu tez pracują bardzo pomocne osoby-mną zajmuje się pani Magda.Ja z czystym sumieniem polecam firmę innym:-)

Gość Gosciowa

Ja sie pod tym tez podpisuje, pracowac trzeba wszedzie, ale dobrze placa ( mam 1350 Euro na reke) i jest dobry kontakt z koordynatorami we Wrocławiu i Niemczech.

wiecie co mnie najbardziej wkurza w takich sytuacjach? że przy zjeździe wszystko jest cacy a po 2 tygodniach nagle okazuje się że nie, bo rodzina nie umie ci tego powiedzieć prosto w oczy a agencja boi się stanąć po naszej stronie. Mnie kiedyś inna agencja po tygodniu przekazała że sweter za 150 euro się zbiegł przezemnie w praniu i oni to odliczają. Nie wierzyłam własnym uszom i zrobiłam awanturę, że po powrocie do pl to mogą mi skoczyć i zeby nie wymyslali bo wszystkie zażalenia podaje się w dniu wyjazdu!

to jest hamstwo..nie wolno odliczac..bo firma  ubezpiecza rowniez od OC w zwiazku z wykonywana prace...*****...nie dajcie sie..pracuje 15 lat i wiem jakie praktyki robią..***** zabezpieczcie sie sami i przez wyjazdem napiszcie oswiadczenie...ja nizej podpisana ...........oswiadczam,ze nie naraziłam na szkody materialne podopiecznego i niech rodzina podpisze...i wtedy rzuccie w morde pracowawcy ..*****...

Edytowane przez Moderator

Witam,

Szukam osób pokrzywdzonych przez firmę mycare24 z siedzibą we Wrocławiu,nie jestem sama,jest już kilka innych Pań / Panów. Chodzi o wstrzymanie wynagrodzenia.

Witam, przypominam, że o konkretnych agencjach (pozytywnie/negatywnie) piszemy wyłącznie w tematach opinii. Niniejszy temat został przesunięty. Pozdrawiam. Admin

to bardzo ciekawe,szukam informacji dla kolezanki,która ma fatalne miejsce z tej firmy,niejaki pan pośrednik pobrał od niej za posrednictwo 200euro,całkowicie oszukał we wszystkim jeśli chodzi o warunki i rodzaj opieki,i pojechał sobie na urop,a ona została w czarnej d...jeszcze nie podpisała umowy,co jej odradzam,nie ma internetu i nie przyjechała koordynatorka choć była umówiona,więc w jej imieniu sie rozglądam co to za firma.na innym forum wyczytałam same pochwały na tego p.Tomasza a kobiete,jedyną która miała doswiadczenia podobne jak moja przyjaciółka ,prawie na tymże forum ,ukamieniowano,co jest grane z ta firma?

A czemóż to Ty kobieto takie śledztwo przeprowadzasz.Od kiedy to pracując przy opiece musi być być np. u samotnej staruszki internet.Jeżdże z tej firmy od 3 miesięcy a poprzednio poprzez inną agencję ale przez tego samego pośrednika i naprawdę nie mogę marnego słowa powiedzieć.Może Ty i ta twoja koleżanka jesteście jakimiś pieniaczkami.nieudacznikami.internet w miejscu pracy chyba jest Wam tylko potrzebny aby komuś tyłki obczerniać,lub zamiast zajmować się pacjentem to romansować na portalach randkowych.Zastanow się kobieto co Ty prezentujesz a potem pisz o innych.Jak masz jakiekolwiek pretensje to zadzwoń sobie do tego gościa i wyjaśnij se sprawę a nie wypisuj prostaczko bzdur.

to bardzo ciekawe,szukam informacji dla kolezanki,która ma fatalne miejsce z tej firmy,niejaki pan pośrednik pobrał od niej za posrednictwo 200euro,całkowicie oszukał we wszystkim jeśli chodzi o warunki i rodzaj opieki,i pojechał sobie na urop,a ona została w czarnej d...jeszcze nie podpisała umowy,co jej odradzam,nie ma internetu i nie przyjechała koordynatorka choć była umówiona,więc w jej imieniu sie rozglądam co to za firma.na innym forum wyczytałam same pochwały na tego p.Tomasza a kobiete,jedyną która miała doswiadczenia podobne jak moja przyjaciółka ,prawie na tymże forum ,ukamieniowano,co jest grane z ta firma?

Dziewczyny,nie wiem kim jest ten Tomasz ale zadzwoncie sobie do Mycare do pana Sylwestra-to bardzo mily czlowiek,ktory jest bardzo odpowiedzialny i naprawde dobiera zlecenia do moich zachcianek,jest tam jeszcze pan Filip -tez fajny gosc.Ja jezdze z Mycare i na razie zdali egzamin-warto probowac.Wyplata jest zawsze pod koniec miesiaca-nie przeciagaja nigdy:-)

Ja jezdze pd 2 lat o sobie chwale,mam w Polsce koorynatora pana Daniela a na miejscu w zaleznosci od regionu jest tez zawsze stala psoba-dla mnie firma w porzadku,umowy,dokumenty,wyplaty plus mila obsluga.

To jedna  z nie licznych firm,ktore placa przed czasem,nawet z tego powodu warto zaczac z nia wspolprace. Osoby koordynujace prace, mile.Pan Sylwester jest moim koordynatorem.Przyznac musze,iz zawsze jest w kontakcie tel,jezeli poprosze,to juz jest za ganica ,,duza doza bezpieczenstwa,, dla opiekunki.

Jak dotad (a jezdze juz ho,ho) jedna z  najlepiej zorganizowanych Firm.Pozdrawiam,M

magda jak poprosisz to już jest za granicą! A może pan Sylwester to Twój mąż ?

ja nie spotkałam takiego koordynatora szybkiego jak błyskawica,wierzyć mi się nie chce i nie uwierzę.

Jestem od roku w DE i nigdy jeszcze niczego nie potrzebowałam od koordynatora ,najlepiej sama potrafię załatwić wszystkie sprawy bez dzwonienia i rozgłaśniania.

24 minut temu, Blondi napisał:

magda jak poprosisz to już jest za granicą! A może pan Sylwester to Twój mąż ?

ja nie spotkałam takiego koordynatora szybkiego jak błyskawica,wierzyć mi się nie chce i nie uwierzę.

Jestem od roku w DE i nigdy jeszcze niczego nie potrzebowałam od koordynatora ,najlepiej sama potrafię załatwić wszystkie sprawy bez dzwonienia i rozgłaśniania.

ha ha niczego nie  piszę ,ale  Pan  Sylwester jest przy kasie jezeli  na każde zawołanie jest u Magdy,po prostu -dobra dusza z tej Magdy  ha ha.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...