Opis
20-30 dag barlauch (pierwsze a jest ichnie czyli z kreseczkami u góry ) tu była zupa z mrożonej porcji
gałka muszkatołowa do przyprawienia
pieprz i sól do przyprawienia
1 mały ziemniak
mięsny wywar czyli rosołek
1 gwiazdeczka anyżu
Wykonanie
Barlauch wcześniej pokrojony i 1 mały ziemniak wrzucamy do garnka (ziemniak pokrojony w ćwiartki albo kostkę) do tego wrzucamy również anyż.
Zalewamy rosołem i gotujemy aż kawałki ziemniaczka będą miękkie ,dodajemy sól,pieprz i startą gałkę muszkatołową .
Miksujemy i doprawiamy w razie konieczności solą i pieprzem .
Cudnie rozgrzewa wiem,że to nie ta pora roku ale na chłodniejsze dni jak znalazł
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się