Opis
450g pora
1 duze, dojrzale awokado
sok z 1 cytryny
150ml mleka kokosowego (lub slodkiej smietanki)
ogromna garsc natki pietruszki, posiekanej drobniutko
sol i pieprz kajenski
lyzka oleju kokosowego (mozna zastapic innym, ktory nadaje sie do smazenia)
2 kostki rosolowe, jesli komus sie nie chce bulionu wlasnorecznie gotowac ;))))
Pory pokroic w polkrazki. W garnku rozgrzac olej kokosowy, i smazyc pory ze szczypta soli z 5 minut na malym ogniu. Zalac wszystko 1200 ml goracego bulionu, i gotowac pod przykryciem jakies 8 min. Moze 10. W kazdym razie do miekkosci. W miedzyczasie zmiksowac awokado z sokiem z cytryny i mlekiem kokosowym, dodac do pora i wymieszac aby grudek nie bylo. Zupe zagotowac, posypac pietruszka i zdjac z palnika. Dosmaczyc sola i pieprzem. Podac z lycha naturalnego jogurtu.
Uwielbiam ta zupe i polecam!
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się