Skocz do zawartości

Doppelgaenger

Społeczność
  • Postów

    11
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Żetony

    200

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Wrocław
  • Rodzaj konta
    Opiekunka
  • Praca
    Szukam przez agencje i prywatnie (proszę o oferty)

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Doppelgaenger

Początkujący

Początkujący (1/12)

  • Pierwsza otrzymana reakcja Unikat
  • Pierwszy post
  • 1 rok na forum
  • 2 lata na forum

Najnowsze odznaki

15

Reputacja

  1. Danusiu jak to dobrze , że się odezwałaś ,bo już się zaczynałam martwić . Dobrej nocy i oby się wszystko ułożyło po twojej myśli .
  2. To trzymam kciuki , aby było pyszne
  3. Dodzisławo - tak na szybko , znalazłam taki przepis Kassler, inaczej sztuka mięsa, to danie kuchni niemieckiej. Do przygotowania kasslera używa się peklowanej szynki, schabu lub karkówki. Idealnie pasuje do tego zasmażana kapusta. Składniki: - około 1.5 kg kawałek kasslera, czyli zapeklowanej i podwędzonej wieprzowiny - 1 kg kapusty kiszonej - 2 cebule - 150 g wędzonego boczku - liście laurowe, ziele angielskie, kminek - smalec, sól i pieprz. Mięso umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu, dodać liście laurowe i ziele angielskiek. Dolać szklankę wody. Włożyć mięso, przykryć. Wstawić do piekarnika i piec około 1,5 h w temp. 180 st. C. Pokrojony w kostkę boczek podsmażyć, dodać smalcu oraz posiekaną kapustę. Doprawić kminkiem i pozostałymi przyprawami. Zasmażyć. Dolać nieco wody, dusić. Można dodać jabłko. Mięso wyjąć z piekarnika, odstawić na chwilę, następnie pokroić w plastry. Cebulę wymieszać z kapustą, ułożyć na niej mięso, podawać.
  4. Dzięki foczka63 za info .
  5. Witam wszystkich wieczorową porą . Niedługo ruszam w swój "dziewiczy rejs " na północ Niemiec . I mam takie pytanie , jak to wygląda z tym internetem ? Z tego co udało mi się zorientować , to raczej sztywne łączę jest rzadkością . Czyli pozostaje otwarte WiFi , jak sobie radzicie z bezpieczeństwem danych w sieci?
  6. Witam Filetowa Mysz i NNN Danuta .Cieszę się , że jesteś ktoś też z Wrocławia .
  7. Dzień dobry wszystkim forumowiczom . Na imię mam Iwona . Jestem z Wrocławia. Język niemiecki znam . Jestem nowicjuszem nie tylko na forum ,ale także w temacie wyjazdów jako opiekunka . Chcę wyjechać i byłabym wdzięczna za wszelkie porady jak najlepiej wystartować w tym temacie ...

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworzą ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będacy uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

×
×
  • Dodaj nową pozycję...