Skocz do zawartości

Ranking


    • Punkty

      32

    • Postów

      5288


  1. I..Z

    Usunięty


    • Punkty

      23

    • Postów

      12590


  2. LACH

    Usunięty


    • Punkty

      21

    • Postów

      5701


  3. salazar

    Usunięty


    • Punkty

      13

    • Postów

      1782


Popularna zawartość

Zawartość, która uzyskała najwyższe oceny od 10 maj 2015 w Komentarze do poradników

  1. Do mnie też trafiłaś,,zrobiłam na dzisiejszego grila tą sałatkę,chrupiaca i bardzo fajna, musze przyznać ,że bardzo smakowala wszystkim,,zrobię napewno jeszcze nie jeden raz, dzięki za super przepis,,, a gdy połączyłam jogurt z olejem i musztardą i miodem, ale super konsystencja powstała ,jeszcze lepsza od majonezu,,
    3 punkty
  2. Zawsze pisze jak dla blondynek gdyż sama takich przepisów wymagam. Ja nie kumam jak ktoś mi mówi, żeby na oko coś sypnąć bo na oko to umrzeć mozna. Znaczy po kilku razach mniej wiecej wiem jak co ma wyglądać ale pierwsze razy niekoniecznie
    3 punkty
  3. Myślę,że dwa na wszeki wypadek.
    3 punkty
  4. Hawano, to nie crumble, w tym przepisie nic się wyrabia, po prostu sypie składniki jedne na drugie. Sto lat temu to jadłam, powiem tak, wolę palcami popracować
    3 punkty
  5. Robiłam i średnio mi podchodzi, choć każdy składnik z osobna bardzo mi smakuje :). Do gotowania zielonych warzyw polecam dodać szczyptę sody, pozostaną pięknie zielone :).
    3 punkty
  6. @salazar @Mycha . Nie ma za co. Żadem ze mnie mistrz kuchni ale czasem lubie poeksperymentować
    2 punkty
  7. Ja zawsze chowałam je przed domownikami, żeby do świąt wytrzymały. Zresztą oni i surowe ciasto wtryniali, spróbuj, jeśli będziesz piec z tego przepisu. W zeszlym roku pdp i jej córka wsuwały je jak tylko upiekłam i twierdziły, że ok.
    2 punkty
  8. Zgrabnie stoją jak żaglowce na oceanie tuż przed inpekcją floty
    2 punkty
  9. No!!! Dzieło warte przedstawienia w muzeum wykonane w dniu dzisiejszym . Babka dwie godziny przez szparkę w drzwiach mnie namierzała , przynajm,niej wiedziałam, że przez okno nie wyfrunęła . Zrobiłam pierogi i nawet nie było brei . Zaraz z telefonu wrzucę fotki. Przyznam się bez bicia, że obżarłam się jak świnia (nic nie ujmując @Maria Jolanta), żarcie palce lizać, okraszone pachnącym boczusiem. Na kolację zrobiłam poprawkę i jeszcze jutro będzie bis ,i jeszcze na dzień przed wyjazdem dam czadu mojemu podniebieniu. Razem wyszło mi 30 sztuk
    2 punkty
  10. Też nie używam jajek i też zalewam wrzątkiem. Trochę soli, która ułatwia połączenie składników i olej. Ciasto z jajkiem jest trochę twardsze, wiem bo takie robi moja mama.))))
    2 punkty
  11. Wyjdzie! Nie ma prawa sie nie udać. Jeszcze z sokiem z buraka fajne wychodzą. Ale to akurat do farszu z surowych ziemniakow pasują.
    2 punkty
  12. Wykonam próbę na bazie przepisu @fioletowa.mysz z sokiem ze szpinaku. Będzie się czym chwalić, to napiszę, a jak nie to ginę w kosmosie. Oczywiście wsad słowiański, czyli mięso gotowane z warzywami
    2 punkty
  13. Ile tego wina konkretnie? 1 czy 2?
    2 punkty
  14. Tak. To nie jest pomylka. 2 szklanki czubate sypnelam. Ale ten sok z dwoch cytryn i 8 jaj powoduja,że nie jest to słodkie do bólu podniebienia. Poważnie jest ok
    2 punkty
  15. A tego cukru to naprawdę 500 g?
    2 punkty
  16. A takie mi wyszło. Podopieczna aż się opluła, tak szamała
    2 punkty
  17. 2 punkty
  18. Nie rozumie nic z tego co napisałaś .Ciasto polecam pyszne jest
    2 punkty
  19. czyli dinozaur "na dziko" ognia nie znali ale przepis juz mieli
    2 punkty
  20. Jurajska ? Coś mi sie chyba źle kojarzy. bardziej z Parkiem Jurajskim,niż z zupą Dinozaura złapać,do gara wrzucić,gotować na małym ogniu przez tydzień
    2 punkty
  21. Fajna nazwa i super przepis, kocham takie regionalne perełki :). Jura bardziej krakowska, czy częstochowska? Zupa po dodaniu mąki ma się zagotować? Nie zwarzy się? Ciekawa jestem bardzo, jak zupa była robiona wcześniej, jak nie było jogurtu i vegety ;)?
    2 punkty
  22. To są Niemcy . Tu wszystko, prawie wszystko, robi się lege artis. Mięso było badane. Jak ma się pozwolenie na odstrzał, to nie da się ominąć obowiązkowego badania. A co do rozbiórki też nie mogę mieć zastrzeżeń, bo akurat ten myśliwy jest z zawodu dyplomowanym mistrzem rzeźniczym i masarskim.
    2 punkty
  23. Czytając nazwę Twojego poradnika, czuję się jak rozdrobniony jeleń. Normalnie bije mi i nie wyrabiam z radości, że wreszcie w domku .
    1 punkt
  24. No faktycznie! Ty! Patrz! Zaskoczenie
    1 punkt
  25. Okres chyba wszystkie na raz dostałyśmy albo objawy menopauzy się nasiliły
    1 punkt
  26. Spokojnie kto jak kto ale ja się znam na żartach i swoich negatywnych emocji na innych nie wyładowuje i fochów nie strzelam .Obojętnie czy jestem w domu czy w pracy staram się podchodzić do wszystkiego na luzie
    1 punkt
  27. Co Was tak wszystkie dzisiaj gotuje???
    1 punkt
  28. Ależ w talerz! Wierzę! Taki kłerwa żarcik.
    1 punkt
  29. smakowało mi i tyle jak nie wierzysz to se zrób na obiad i sam się przekonasz,że dobre to jest
    1 punkt
  30. Ja nie robiłam tylko mój osobisty kucharz mnie pogonił z kuchni ale zerkałam zza winkla bo byłam ciekawa tego przepisu .Nic nie obgotowywał nic wcześniej nie namaczał podroby były mięciuteńkie .Ta jelenina bo nie wiem chyba tak można nazwać mięso z jelenia jest taka delikatniusia ma smak podobny do kaczki tylko mniej słodki ,pięknie pachnie jak się ją smaży a te podroby smakowały podobnie jak z kuraka czy wieprzowe
    1 punkt
  31. Smakowało Kłamczucha
    1 punkt
  32. Znam to,robię i lubię.Używam do chleba zamiast dżemu
    1 punkt
  33. O super, nie znalam takiego polączenia, z pewnością wypróbuje. Dziekuje Myszko ?
    1 punkt
  34. A ja do wędzonej makreli dodaję biały ser, sól, pieprz i posiekanego pora. Troszeczkę majonezu i śmietanę.
    1 punkt
  35. Chetnie bym zjadla. Potrzebuje dzisiaj czegos slodkiego. Kokosowe szczegolnie uwielbiam.
    1 punkt
  36. W zyciu tego nie jadlam. Nie jestem chyba zwolennikiem plucek, ale przepisik ciekawy. Wiele razy slyszalam tytul "kwasne plucka" i zupelnie nie kumalam co to za potrawa.
    1 punkt
  37. Bardzo dobrze smakuje. Jest lekka i aksamitna. No i pikantna w mojej wersji ;)) Sprobuj. Na pewno Ci posmakuje
    1 punkt
  38. Trochę mnie zaskoczyłaś Mysiu, bo ja uwielbiam surowe avocado i dla mnie gotowanie go jest bezeceństwem. Ale bardzo lubię też por w każdej postaci. Noż połączenie bardzo ciekawe.
    1 punkt
  39. Mozarelle mozna tez w ta dziurke wlozyc. Pyyycha
    1 punkt
  40. O i foczka jest... Muszę wypróbować koniecznie ten przepis!
    1 punkt
  41. Ciekawa zupka jako danie na ciepło na jakiejś imprezce.Taka niecodzienna:)Surowego awokado nie jadam ,ale na takie zupkowe to bym się skusiła:)
    1 punkt
  42. Smacznego kobieto! Ja kilka dziwnych przepisow na dziwne zupy, jeszcze tutaj zapodam. Przepadam za zupami
    1 punkt
  43. Jadlam dokladnie taka samiutka zupe, ale nazywala sie polewajka. To znaczy pani, ktora ja gotowala, tak na nia mowila. I byla bardzo pyszna! Zupa, nie pani. Dzieki za przepis.
    1 punkt
  44. Zwracam honor :)! Zasugerowałam się nazwą i nie doczytałam reszty:(. Tak czy siak, crumble to nie są, a praca palcami zawsze jest ok ;).
    1 punkt
  45. Dzięki :). Muszę zrobić, podoba mi się przepis i bardzo lubię kwaśne zupy. Chyba zagotuję dla pewności mąkę w rosole, a potem dodam nabiałową część składników, mam nadzieję, że nie straci na smaku :). Kiedyś w De, jak miałam fazę, namiętnie produkowałam "szczawiową" ze szpinaku, albo tak doprawiałam sałatkę ziemniaczaną, że smakowała prawie jak żurek :D.
    1 punkt
  46. Szybko i smacznie pewnie. Moja córuś jeszcze pałeczki nie przejęła, za to syn- zawodowy kucharz.
    1 punkt

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik


×
×
  • Dodaj nową pozycję...