Opis
1 kg mąki i ok! 2 szklanek gorącej przegotowanej wody, Mąkę wsypuję w misę , dodaję 1 szklankę gorącej wody i łopatką rozprowadzam wodę z mąką, aby jak najwięcej nasączyć mąke,,za chwilę następna szklanka gorącej wody ,mieszam łopatkąi łączę mąke z wodą, gdy uważam że wystarczająco to rękoma łaczę i w misce wyrabiam ciasto ,może być tak ,że trzeba dodac wody, lepiej dodać więcej bo potem zawsze jest wygodniej dodac mąki , wyciągam z michy na stolnice i wyrabiam,,jak się lepi to dodaję mąki,,wyrabiam , ciasto się staje elastyczne i nie przylepia się do rąk , kocham wyrabiać to ciasto, kiedyś dodawalam jajka a teraz nie, jest idealne bez jajek, tylko woda i mąka,
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się