Opis
80 dag mięsa na pieczeń(u mnie było pieczeniowe z jelenia) plus 3 kawałki żeberek.
Mięso w kawałku natrzeć solą i pieprzem i króciutko obsmażyć, zrumienić na patelni razem z żeberkami i cebulką pokrojoną w piórka .
Następnie podlać wodą i wrzucić do tego 2-3 ząbki czosnku oraz pokrojoną zieloną cebulkę i cytrynową melisę oraz kilka gałązek zielonej pietruszki ,rozmarynu i tymianku jeszcze imbir drobno posiekany taki nie wielki kawałek 3-4 cm .Przy kryć i smażyć 1-1,5 godziny w między czasie dodać do sosu soli i pieprzu .Sosu niczym nie zagęszczamy .Sos jest rzadki nie zawiesisty .
Do tego był makaron czyli te ich szpecle .
Sałatka z pomidorów i ogórków pokrojonych w bardzo drobną kosteczkę doprawione solą ,pieprzem oliwą i octem .
Sałata o dziwnej nazwie Mangold jest to podobno coś pośredniego między sałatą i szpinakiem .Z blendowana leżała sobie w zamrażarce , została rozmrożona a potem podsmażona tylko na masełku .
Owoce ;banany i jabłka pokrojone ;jabłka najpierw na 4 części a potem w plasterki a banany w 3 -4 cm długości kawałki (banana pokroić na 3-4 cm kawałki i to ciachnąć na 4 części ale wzdłuż) winogrona w całości i to wszystko podsmażyć na maśle .
Mnie bardzo smakowało i chyba nie tylko dla tego ,że kto inny przygotował
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się