Opis
Skopiowałam to,co Basia napisała.Czyli przepis jakby nasz wspólny:)
KALAREPKA NADZIEWANA
Kalarepę obgotować około 20 min,zostawić do ostygnięcia.Farsz taki jak na gołąbki,albo inny -co komu pasi.Kalarepce ściąć kapelutek,środek wydrążyć,nałożyć farsz,przykryć kapelutkiem i albo do garnka i podlać rosołkiem /z kostki jest ok/ albo do żaroodpornego naczynka i do piekarnika.
PURRE MARCHEWKOWE-marchew zetrzeć na tarce plus jeden duży ziemniak.Zalać wodą,gotować do miękkości,w między czasie dorzucić to co wydrążyliśmy z kalarepki.Dosmaczyć po swojemu,na słono albo na słodko bardziej,porządnie odparować,dodać albo łychę masła albo śmietany albo mleka-nie za dużo żeby wodniste nie było.Porządnie ugnieść lub zblendować i już.Na tym purre zasiądzie kalarepka:)Można ją przedpodaniem posypać startym serem,albo polać jakimś sosem-biały,serowy,pieczarkowy,czosnkowy ,ale niekoniecznie.
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się