Opis
Nazwałam potrawę "kieszonki", ale można również zrobić w formie roladek. Ja kupuję końcówki piersi indyka, takie niby gulaszowe i mogę w każdym kawałku otworek uczynić i napchać w tenże otworek co mi do głowy przyjdzie...Śliwki suszone, morele, żurawinę, rodzynki...co macie, co lubicie. U nas królują śliwki, morele i żurawina.
1 kg piersi z indyka ( mięsko świńskie i kurzęce nie jest zakazane)
owocki suszone jakie lubimy w ilości dowolnej
przyprawa magiczna produkcji własnej ( 2 części soli, 1 część pieprzu, 1 część papryki)- doskonale doprawia każdy rodzaj mięsa
Jeśli nie mamy kawałków, dzielimy mięsko na części w grubości i ilości nam potrzebnej. Prószymy magiczną przyprawą i, niczym zrazy, nadziewamy owocami ( całymi, pokrojonymi-jak kto lubi). Roladki/zraziki/kieszonki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem w 160 st. około 1 godziny. Nie używam przy pieczeniu mięsa tłuszczu, tak więc niska temperatura i wydłużony czas pieczenia nie wysuszą mięska, a ono same puści sok...Fertig...
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się