Opis
Warzywa jakie akurat są dostępne, ogromna dowolność, choć smak za każdym razem zdziebko inny to i tak smakuje podobnie. Przyprawiamy przecierem pomidorowym, solą, pieprzem i naprawdę dużą ilością słodkiej papryki. To ta słodka papryka i pomidory dają charakterystyczny smak.
Do garnka z gorącym olejem dajemy najpierw pokrojoną cebulkę i potem w miarę dodawania kolejnych warzyw, podlewamy wodą. Ja dodaję marchewkę, pietruszkę, seler, por, paprykę, kapustę, kalafior, co w ręce wpadnie. Koniecznie trzeba dać jakieś mięso albo kiełbasę. Ziemniaki na końcu bo się rozgotują. Można bez ziemniaków ale ja wolę z ziemniakami. Dusimy, doprawiając tak jak pisałam wyżej.
Danie bardzo łatwe w przygotowaniu, spokojnie na imprezach zastępuje bigos. Warzywa dodajemy w kolejności od najtwardszych ( najdłużej gorujących się ) do tych mających tendencję do rozgotowywania się.
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się