Opis
350 g czerwonej kapusty
1 cebula
2 gozdziki
3 owoce jalowca
2 listki laurowe
800 ml bulionu z warzyw
1-2 kwasne jablka (w zaleznosci od wielkosci)
200 g serka typu Philadelphia (czyli jakis Fruschkase)
1 lyzka miodu
sol, pieprz, galka muskatolowa
Kapuste poszatkowac i zblanszowac. Cebule pokroic i zeszklic na masle. Przelozyc do bulionu i dodac kapuche, gozdziki, jalowiec, liscie laurowe.
Po 20 min gotowania dodac pokrojone w kostke i obrane jablko. Calosc trzeba pichcic jakies 50 min. Pozniej wszystko zmiksowac na puree, dodac frischkase, miod do smaku, sol i pieprz oraz galke (wedle uznania). Zupa ma cudny jagodowy kolor i oryginalna w smaku.Zycze smacznego
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się