Opis
Deser bananowy
Wykonanie
Na patelni rozgrzewany masło, dodajemy do tego sok z połówki cytryny, 2-3 łyżki miodu i odrobinę rumu. Wrzucamy na to banany (połówki albo ćwiartki) i obsmażamy z każdej strony. Można wrzucić kilka rodzynek albo żurawiny.
Banany przekładamy na talerz i polewamy płonącym rumem (Rum rozgrzewamy nad palnikiem na chochelce)
Do tego lody waniliowe
Banany z grilla
Banany w skórkach kładziemy na grillu i pieczemy aż skórka będzie ciemna. Sprawdzamy patyczkiem czy są już miękkie. Przekładamy na talerz, rozcinamy skórkę i podajemy z bitą śmietana
Przepis na nietypowy gulasz z bananami umieszczę w innym poradniku
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się