Opis
Coś kurczakowego/nóżka,skrzydełka,korpus,cokolwiek byle z kurczaka.Bo to zupka delikatna.
Marchewka,cebula,seler albo pietruszka albo jedno i drugie,starte na grubych oczkach.Korzeniowe, poza klasycznym rosołęm zawsze ścieram na tarce-pozostałość z czasów,kiedy dzieci nie chciały jeść warzyw:)
Puszka kukurydzy z zalewą
Czerwona papryka pokrojona w kostkę
Ryż
Jak mamy, to gałązke lubczyku.
Gotujemy wywar z kurzęcia i warzyw korzeniowych.Przyprawiamy tak, jak klasyczny rosół.Kiedy warzywa miękkie dodajemy kukurydzę i ryż/ilość zależy od tego, ile mamy zupy w garnku,ale raczej mniej jak więcej ,żeby nam klajster nie wyszedł.Jak ryż już w miarę miękki dodajemy paprykę.Gotujemy jeszcze jakieś 15 min,posypujemy zieleniną.Kto lubi może sobie wzbogacić zupkę kleksem śmietany.Smakowo zupka jest ciekawa smakiem kukurydzy i papryki,Taki troszkę inny KaJotek:)
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się