Opis
1.5 szkl mąki
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 op cukru waniliowego/opcjonalnie/
2 łyżeczki cukru
Szczypta soli
0.5 szkl oleju
1 i 1/3 szkl mleka
2 jajka całe
Mieszamy wszystkie suche składniki. I dodajemy do nich wszystkie mokre składniki. Miksujemy chwilę, by masa była gładka. Nagrzewany gofrownicę i nalewamy ciasto tak, by pokryło wszystkie "oczka". Pieczemy ok 3 - 5 min ( w zależności od mocy gofrownicy).Mało wychodzi z tych proporcji,jak kto chce więcej ,to wszystkiego podwójnie.
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się