Skocz do zawartości

Opis

szybki deser

1.5 szkl mąki

1.5 łyżeczki proszku do pieczenia

1 op cukru waniliowego/opcjonalnie/

2 łyżeczki cukru

Szczypta soli

0.5 szkl oleju

1 i 1/3 szkl mleka

2 jajka całe

Mieszamy wszystkie suche składniki. I dodajemy do nich wszystkie mokre składniki. Miksujemy chwilę, by masa była gładka. Nagrzewany gofrownicę i nalewamy ciasto tak, by pokryło wszystkie "oczka". Pieczemy ok 3 - 5 min ( w zależności od mocy gofrownicy).Mało wychodzi z tych proporcji,jak kto chce więcej ,to wszystkiego podwójnie.

 Udostępnij


Opinie użytkowników

Rekomendowane komentarze

I nie żałuj wody...im więcej, tym bardziej są kruche :tak2: Gofrownicę zawsze rozgrzewam na maksa, zwłaszcza, gdy ma małą moc. Uwielbiam gofry i robię tak często, jak to tylko możliwe, ale zamiast cukru daję erytryt...są słodkie, ale mniej tuczące :haha:I zazdroszczę ci podwieczorku :$ 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworzą ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będacy uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

×
×
  • Dodaj nową pozycję...