Opis
3-4 różne galaretki rozpuszczone w połowie wody niż podaje przepis/polskie Winiary zcukrem/
wg uznania:albo jogurty greckie,albo śmietana,albo gęste zsiadłe mleko-u mnie 8 jogurtów gr.po 150g/niemieckie z Aldi/
3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w pół kubeczka gorącej wody,nie wrzącej!!!
Galaretki robię dzień wcześniej
Jogurt do miski, mniej niż pół kubeczka cukru,zmiksować.Dodac schłodzona rozpuszczoną zelatynę,zmiksować.Dodać pokrojone w kostkę galaretki,wymieszać łyżką.Masa jest rzadka i taka ma być.Przełożyć do miski i do lodówki.Jak porządnie zastygnie jest gotowe.
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się