Opis
- 9 kawałków mięsa na zrazy,
- musztarda,
- natka pietruszki,
- 9 cienkich plastrów boczku,
- ogórki kiszone, z braku takowych tutaj, kupiłem Essigurken,
- 4 czerwone cebule,
- 200 ml czerwonego wina,
- 200 ml bulionu, najlepiej z dziczyzny, ale może być inny, tylko nie drobiowy,
- 1 łyżka octu balsamicznego,
- sól i świeżo mielony pieprz.
Mięso przygotować, jak na nasze zrazy. Posmarować musztardą i posypać natką pietruszki. Ułożyć plastry boczku i ćwiartki ogórka. Zrazy zawinąć i spiąć wykałaczkami.
Posolić i popieprzyć gotowe zrazy po wierzchu i opiec na brązowo, na gorącym oleju. Następnie zdjąć z patelni i odłożyć.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni, na pozostalym tłuszczu. Następnie podlać winem, dodać bulion i włożyć do tego sosu nasze rolady. Dusić około 1,5 godziny, obracając od czasu, do czasu. Sos musi się zredukować, a rolady zmięknąć.
Na koniec dodać do sosu ocet balsamiczny.
Ja podałem, jak nasze zrazy, tj. z czerwoną kapustą i knedlami.
Sądzę, że przepis możnaw całości zastosować do zrazów wołowych.
Polecam .
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się