Opis
1kg cytryn ze skórką
1 l spirytusu
1kg cukru
Cytryny pokroić w plastry,włożyć do słoja ,zalać spirytusem tak,żeby cytryny były przykryte.Odstawić na ok.2 tyg.Następnie odcedzić.Spirytus odstawić w innym słoiku a odcedzone cytryny zasypać cukrem ,wymieszać i odstawić na kolejne 2 tygodnie.W międzyczasie mieszać ,zeby się cukier równomiernie rozpuścił.Dodać spirytus i odstawić jeszcze na tydzień.Po tym czasie przecedzić ,rozlać do butelek.
Używam nalewki do herbaty zamiast cytryny-2 łyżeczki na kubek.Bdb
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się