Opis
Potrzebne nam będa:
4 łodygi selera naciowego, który trzeba obrać tak samo jak rabarbar i pokroić w niewielką kostkę.
1 czerwona papryka, pokrojona w niezbyt duze paseczki.
1 jabłko, obrane i pokrojone w kostke
1 nieduża cebula, najlepiej szalotka, pokrojona w kostkę.
Można też zrobić to inaczej. Seler w plasterki, papryke w większe paski, jabłko w kostkę a cebulę w piórka, ale moim zdaniem drobniej jest lepiej bo smaki szybciej sie przegryzają.
Sos:
1 łyżka musztardy
pół łyżeczki miodu
2 łyżki oliwy
4 łyżki jogortu typ grecki
Składniki wybełtać aż sie połączą ze soba. Dodać do warzyw. Dodać sól i pieprz do smaku.Poczekać z 10 minut i wcinać :))
Życzę smacznego :))
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się