Skocz do zawartości

kalafior inaczej :)


Opis

Może być serwowany zarówno na obiad jak i na kolację

Niedużego kalafiora gotujemy króciutko,tak al dente.Na patelni rozgrzewamy oliwę z odrobiną masła lub dowolny tłuszcz.Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę(ja daję dużą albo dwie mniejsze).Jak się zeszkli dodajemy kalafiora i podsmażamy do miękkości.Powinien nabrać ładnego złotego koloru  :) W tym momencie należy go przyprawić,ja daję vegetę ,trochę soli i pieprz.Dodajemy 2 lub 3 rozmącone jajka i dużo zieleniny.Do wyboru co kto lubi szczypio,natkę pietruszki lub koperek.Zamieszać i wcinać :dJest pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.Na zimno smakuje trochę jak kurczak :) 

 Udostępnij


Opinie użytkowników

Rekomendowane komentarze

Zapomniałam dopisać,że tego kalafiora należy podzielić przed gotowaniem na mniejsze cząstki.Wybaczcie,skleroza ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik


×
×
  • Dodaj nową pozycję...