Opis
Składniki:
1,2 kg papryki czerwonej (pociątej w paski),
1 kg cebuli (pokrojonej w piórka),
1 kg ogórków gruntowych (pokrojonych w plasterki),
0,5 kg pomidorów (pokrojonych w plasterki),
1,2 kg białej kapusty (poszatkowanej),
1 kg marchwi (startej na dużych oczkach).
Wszystko starannie wymieszać i dodać :
0,5 l oleju rzepakowego,
szklankę octu,
4 łyżki cukru,
3 łyżki soli.
Ponownie wymieszać. Gotować w garnku 10 minut. Wszystko przełożyć na gorąco do słoików i ponownie 10 minut pogotować słoiki w garnku. Ważna uwaga: do każdego słoika wcześniej włożyć liść laurowy i po 2-3 ziarna ziela angielskiego i pieprzu.
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się