Opis
Składniki ;
Porcje,plastry mięsa z kostką grubości oko 1cm (ilość kotletów według potrzeb)
Miód 1-2 łyżki
Sól do doprawienia
pieprz ziarenkach dość spora ilość koło 20 ziarenek
czosnek 3-4 ząbki pokrojony w kosteczkę
boczek kawałeczek pokrojony w drobną kosteczkę
imbir kawałek 3-4 cm pokrojony w drobną kosteczkę
anyż 1 gwiazdeczka
Świeże zioła majeranek,szałwia i mięta cytrynowa(tak ze 3 wiązeczki po 2 -3 sztuki w całości nie pokrojone )
Czerwone wytrawne wino ociupinkę do smaku .
garstka suszonych grzybów b
Wykonanie :
Mięso opruszyć solą i zrumienić na suchej patelni z obu stron następnie przełożyć na talerz.
Na patelni rozpuścić miód ,dodać czosnek ,imbir ,anyż,boczek ,pieprz ,zioła
Podlać trochę wodą wrzucić suszone grzybki
Popróbować jak będzie za słodkie to odrobinę wina ,doprawić również solą w razie potrzeby .
Do sosu włożyć mięso i dusić pod przykryciem ok .godziny
Smacznego sos jak dla mnie ma nie powtarzalny smak .Dodam tylko ,że kotlety były z mięsa jelenia .Podane z frytkami ,zieloną sałatą i 2 kolorową fasolką(zielona +czerwona )po kilka sztuk owinięte cienkimi plasterkami boczku podsmażone na tłuszczu na patelni do miękkości fasolki.
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się