Opis
Składniki :
Ok 1 kg podrobów z jelenia (serce ,wątroba,nerki i płucka)
1 cebula pokrojona w piórka
3-4 ząbki czosnku drobniutko posiekane można przez praskę przecisnąć
3-4 cm kawałek imbiru obrany ze skórki i pokrojony w drobną kosteczkę
Wykonanie podroby umyć osuszyć i pokroić w kostkę dość drobną tak 1cm na cm max 1,5 cm
Do garnka włożyć trochę smalcu rozgrzać wrzucić powyższe składniki i chwilę przesmażyć tak max 5 minutek ale żeby się nie zrumieniło raczej tylko poddusiło .
Następnie dodać do tego wody nie za dużo i zagęścić zaklepać jak kto woli ,żeby była konsystencja średnio gęstego sosu .
Gotować ok 1 godziny albo do czasu jak podroby będą miękkie .
W między czasie przyprawić solą ,pieprzem i octem .
Dodać do tego zieloną cebulką czyli szczypiorek ,zieloną pietruchę i jakieś ziółko ,które ma drobniusie fioletowe kwiateczki .Wszystko posiekane ale nie musi być bardzo drobno .
I gotowe .Smakowało
Do tego były ziemniaczki pokrojone w ćwiarteczki usmażone na patelni z cebulką i zielona sałata przyprawiona solą,pieprzem ,octem i olejem którą własnoręcznie wyrwałam z grządki w przy domowym mini ogródku moich gospodarzy i jeszcze była fasolka szparagowa gotowana z wędzonym boczkiem i jakąś zieleniną koperek to był chyba .
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się