Opis
Ważne, by trafić z dosmaczeniem i najważniejsze- ten/ta kartoffelsalat musi "mówić", czyli odpowiednio chlupać. Nie może być za sucha, ale nie może też pływać..
Sos:
Olej, ocet winny, musztarda, sól, pieprz, odrobina cukru. Posiekana drobniutko cebula i natka pietruszki.
Robię od razu w dużej misce, do czego potem wkrajam plastry ugotowanych ziemniaków.
Wymieszać. Dolać ciepłego bulionu. Wymieszać.
Odstawiam na jakiś czas - godzinę, dwie. Po tym delikatnie wymieszać i spróbować- ziemniaki mocno wchłaniają bulion i przyprawy, więc często trzeba dolać i dosypać.
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się