Opis
Składniki
Ciasto:
1 szklanka cukru
5 jajek
1 i 3/4 szklanki mąki
3/4 kostki masła
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
12 łyżek mleka
Masa kokosowa:
200 g wiórków kokosowych
1/2 kostki masła
1 szklanka cukru
3-6 łyżek mleka
Przygotowanie
Na ciasto dobrze utrzeć masło z cukrem. Dodawać do niej na przemian jajka i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i mleko. Przygotowane ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blachy, wyrównać powierzchnię.
Masło zagotować z cukrem, mlekiem i wiórkami kokosowymi. Gotować tak długo, aż masa lekko zgęstnieje. Masę wyłożyć na ciasto i lekko wygładzić powierzchnię. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 25-45 minut. Jak wierzch ciasta ładnie się zrumieni, jest już gotowe.
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się