Opis
Rolada biszkoptowa
6 jaj
6 łyżek mąki pszennej (przesianej )
6 łyżek cukru
Na czubku łyżeczki proszek do pieczenia.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli.
Dodawac cukier, nastepnie żółtka,na końcu mąkę z proszkiem.
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i na to wylać ciasto.
Piec około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 170-180'C.
Gorący biszkopt wyłożyć na wilgotną ściereczkę i zwinąć w rulon.
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się