Opis
3 kg śliwek węgierek
0,5 kg cukru
3 łyżki octu
Śliwki wypestkować, włożyć do rondla labo garnka, zasypać cukrem, wlać ocet, wszystko wymieszać i zostawić na 24 godz.
Postawić garnek -( nie mieszać )- na średnim ogniu i gotować 3-4 godziny bez przykrycia. Jeśli powidła są rzadkie to można smażyć dłużej.
NIE WOLNO MIESZAĆ bo po zamieszaniu chociaż raz trzeba mieszać cały czas. Gdy konsystencja jest odpowiednia, spróbować i ewentualnie dosłodzić. Gorące nakładać do słoików.
Gwarantuję że nic a nic się nie przypali.
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się