Opis
Danie, które ja znam jest z dodatkiem prawdziwych grzybów, najlepiej suszonych, ale teraz coraz częściej trafia się z pieczarkami.
- polędwica wołowa
- grzyby ( lub pieczarki )
- cebula
- przecier pomidorowy
Cebulę zeszklić i przełożyć do rondelka. Grzyby jak świeże to podsmażyć ( jeśli pieczarki to tak samo ), jeśli suszone to obgotować do miękkości. Polędwiczkę pokroić w paseczki i lekko obsmażyć na oliwie, połączyć z cebulą i grzybami. Polędwiczki szybko są miękkie i gotowe więc nie dusić za długo bo będą niedobre. Sos doprawić przecierem pomidorowym, solą, pieprzem i papryką do smaku. Można podlać trochę bulionem jeśli dajemy pieczarki a nie prawdziwe grzyby. Sos ma mieć grzybowo-pomidorowy smak a nie pomidorowo-grzybowy.
Danie proste i bardzo smaczne.
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się