Opis
Ale najpierw nagrzać piekarnik do 170 stopni, bo ciasto szybko się robi. Formę kształtu dowolnego przygotować, czyli wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i bułką tartą. Ja przygotowałam 25 na 35 cm. Przygotować owoce, mogą być mrożone i tych nie rozmrażać.
Do miski wrzucamy:
4 jaja
1 szklankę maślanki lub jogurtu
3 szklanki mąki ( ja pomieszałam po 1 szklance ryżowej, kartoflanej i ciecierzycowej)
0,5 szklanki oleju
1 szklanka cukru
ulubione aromaty
1 łyżeczka proszku do pieczenia i 1 łyżeczka sody oczyszczonej
owoce ( ja miałam po 30 dkg mrożonych jagód i truskawek)
Mieszamy wszystko niezbyt dokładnie rózgą kuchenną, łyżką, widelcem lub innym besteck'iem, na wierzch wykładamy owocki i do piekarnika na jakieś 30-45 minut. Każdy zna swój piekarnik, u mnie wystarczyło 28 minut. Wierzch kolorku ciemno złotego świadczy o tym, że der Kuchen ist fertig Oprószyć można po wierzchu, polać glazurką również. Dowolność wg gustów i upodobań...Fertig...
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się