Opis
1 paczka kleiku ryżowego
Kostka masła bądź margaryny ( ja nie używam margaryny do wypieków ,a w ogóle nie używam )
3 jajka
1 szkl cukru
100 gr wiórek kokosowych
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ulubiony dżem lub konfitura , najlepiej kwaskowy
Z podanych składników zagniatamy ciasto . Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego , leciutko rozpłaszczamy ,w każdej kulce robimy kciukiem wgłębienie . Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ,w dużych odstępach .
Pieczemy w temperaturze 180 stopni , góra dół ok.15 - 20 minut. Najlepiej zerkać kiedy się zaczną złocić.
Po lekkim wystudzeniu, dołeczki wypełniamy dżemem. Możemy się również pokusić o potraktowanie ciastek polewą czekoladową.
Pyszne ,kruchutkie ,ale mają jedną wadę....znikają z prędkością światła.
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się