Opis
Ciasto (babka) marchewkowe
Składniki:
1/2 szklanki oleju , szklanka cukru , 2 jajka , szklanka startej marchwi , półtorej szklanki mąki , po łyżeczce proszku do pieczenia , sody , cynamonu , szczypta soli.
Blaszkę wysmarować masłem lub margaryną i posypać kaszą manną lub mąką. Piekarnik nagrzać do temp.180 stopni. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę,cynamon i sól przesiać. Jajka ubić z cukrem na jasną masę i wymieszać z olejem. Dodać marchew, starannie wymieszać. Wsypać suche składniki i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Wszystko wylać do przygotowanej formy i piec w nagrzanym piekarniku około 50-60 minut. Upieczone ciasto, jeszcze gorące, posypać cukrem pudrem.
Można piec także w prodiżu
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się