Opis
Znacie zapewne hasło "szarlotka sypana"...Moja babcia taką piekła pod nazwą Krümmelltort. Jako, że jestem wygodna postanowiłam lekko przepis zmodyfikować...
2 szklanki mąki ( pszenna, orkiszowa, mieszanka bezglutenowa...z każdej wychodzi równie pyszna)
1,5 szkl. cukru ( tyle samo Stevii 0 kalorii lub 2 szklanki Ksylitolu)
1 kostka margaryny lub masła (temperatura więcej niż pokojowa, czyli bardzo miękka)
1 kg obranych, pokrojonych i począstkowanych jabłek
cukier waniliowy
cynamon
Przygotowane wcześniej jabłka oprószyć cynamonem i cukrem waniliowym. Pozostałe składniki włożyć do obszernej miski i palcami rozcierać na kruszonkę. Blaszka 24 cm lub mały prostokąt. Piekarnik nagrzać do 190 st. bez termoobiegu. Na dno blaszki wsypujemy ciut więcej niż połowę kruszonki. Następnie wyłożyć jabłka i na wierzch pozostałą kruszonkę. Piec około godziny. Wierzch powinien być złotego koloru. Po wyjęciu można posypać cukrem pudrem...Fertig...
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się