Opis
Składniki na ciasto figowe:
12białek (ubić na sztywno)
dodać 13 łyżek cukru i ubijać aż cukier nie będzie "wyczuwalny "
Dodać 20 dag rodzynek ,20 dag orzechów i 20 dag pokrojonych fig
Do tego 4 łyżki mąki krupczatki .
Wszystko delikatnie wymieszać najlepiej drewnianą łyżką .
Piec na papierze do pieczenia tak 5 -10 minut w temp.180 stopni a z termoobiegiem 160 stopni potem zmniejszyć na 140 -130 i jeszcze piec 60-80 minut (musi być ładnie przyrumieniony )
Można upiec dwa takie ciasta lub biszkopt ,który będzie spodem bo ciasto jest przełożone kremem .
Krem
12 żółtek
8 łyżek cukru (żółtka z cukrem ubijamy na parze ) jak ostygnie łączymy z 2 kostkami masła +1i 1|2 tabliczki czekolady(czekoladę należy przed połączeniem z masłem rozpuścić najlepiej w kąpieli wodnej)
Uprzednio upieczone ciasta przełożyć kremem i gotowe .
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się