Opis
Przekopiowane na prośbę smakoszki @salazar
Sos śliwkowy robie bardzo prosto. Suszone śliwki siekam i przesmażam na maśle wraz z szalotką. Do tego dodaję ocet winny, tak z łyżkę i trochę miodu, może łyżeczkę. Dodaje też połowę papryczki chili, posiekanej of korse , oraz dwie szczypty cynamonu. Podlewam odrobineczka wody. Gotuje aż wsio zmieknie. Potem blenduję i już. Dzisiaj dałam do tego troche śmietany kremówki bo śliwki suszone maja jednak ciutke ostrzejszy smak niż świezuteńka węgierka. I to cała filozofia.
Sole, pieprze oraz inne tego typu doprawki, dajemy wedle uznania swego.
Smacznego :)))))
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się