Skocz do zawartości

Przyklejony spód ciasta do blaszki


Opis

Stary sposób z czasów, gdy nie było papieru do pieczenia...

Pewnie każdy z nas ma czasami problem z wyjęciem ciasta z blaszki, zwłaszcza wtedy, gdy nie mieliśmy papieru do pieczenia, a blaszkę wysmarowaliśmy tłuszczem, wysypaliśmy bułką tartą, a ciasto i tak nam się "przykleiło"...i nie chce "wyjść" z blaszki...>:( Odcinamy nożem boki, odwracamy ciasto w formie do góry dnem, na blaszkę kładziemy wilgotną, chłodną ściereczkę, a a po paru chwilach ciasto wyskoczy na podstawione naczynie...Gdyby nie odeszło od razu, ściereczkę ponownie należy zwilżyć i położyć na blaszkę. Sukces w 87 % gwarantowany...Pozostałe 13%  to przypalenie "na mur" i wtedy pozostaje "łopatologiczne" wyciąganie...kawałek po kawałku...;)



Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia

Chcesz dodawać posty, wysyłać wiadomości prywatne, otrzymywać powiadomienia o ofertach? Załóż konto lub zaloguj się...

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To tylko chwila!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


O nas

Forum OpiekunkaRadzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 7 rok! W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompedium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych firm i agencji pracy.

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2021 Opiekunkaradzi.pl
Polityka prywatności i cookies | Regulamin | Kontakt | Reklama i HR

×
×
  • Dodaj nową pozycję...