Opis
Pewnie każdy z nas ma czasami problem z wyjęciem ciasta z blaszki, zwłaszcza wtedy, gdy nie mieliśmy papieru do pieczenia, a blaszkę wysmarowaliśmy tłuszczem, wysypaliśmy bułką tartą, a ciasto i tak nam się "przykleiło"...i nie chce "wyjść" z blaszki... Odcinamy nożem boki, odwracamy ciasto w formie do góry dnem, na blaszkę kładziemy wilgotną, chłodną ściereczkę, a a po paru chwilach ciasto wyskoczy na podstawione naczynie...Gdyby nie odeszło od razu, ściereczkę ponownie należy zwilżyć i położyć na blaszkę. Sukces w 87 % gwarantowany...Pozostałe 13% to przypalenie "na mur" i wtedy pozostaje "łopatologiczne" wyciąganie...kawałek po kawałku...
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się