Opis
.
- 5 dag drożdży
- 3 łyżki cukru
- 1/2 kostki margaryny ( rozpuszczonej )
- 2 jajka
- 3 szklanki mąki
- 2 łyżki śmietany
Drożdże wymieszać z cukrem i odstawić na 10 minut.
W misce wymieszać wszystkie składniki aż do połączenia. Nie trzeba wcale długo wyrabiać. Wstawić do lodówki na godzinę, podwoi swoją objętość. Podzielić na 4 części i rozwałkować dość cienko bo w piekarniku znów urośnie. Nakładać farsz jaki kto lubi. Ja lubię mięsny albo pieczarki z żółtym serem a moje dzieci najbardziej kapustę z grzybami. Paszteciki posmarować białkiem i piec 12-15 minut do zrumienienia.
Paszteciki można jeść na gorąco lub na zimno popijając barszczykiem. Naprawdę smaczne i mało pracochłonne. Farsz przygotowuję jak ciasto leży w lodówce.
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się