Opis
1 brokuł
Ser feta
Jogurt naturalny , najlepiej typu greckiego
3 łyżki majonezu
2 - 3 ząbki czosnku
Pieprz , sól ,ja używam wegety.
Podprażone na suchej patelni pestki słonecznika ,tak że dwie garście.
Brokuł ugotować al dente , zahartować w lodowatej wodzie ,aby nie stracił pięknego zielonego koloru.Osączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem , pokroić w mniejsze kawałki i przełożyć do salaterki .Na to wyłożyć pokrojoną w kostkę fetę.Przygotować sos z jogurtu , majonezu , czosnku i przypraw . Zalać sosem przygotowaną sałatkę ,posypać obficie prażonymi pestkami słonecznika...i dać jej chwilę na przegryzienie.
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się