Opis
Składniki
40 dag mąki pszennej
5 dag mąki ziemniaczanej
4 jajka
25 dag cukru pudru
1 kostka margaryny lub masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Owoce (jabłka lub brzoskwinie)
Ciekawe jakby z nektarynkami smakowało?? ?
Wykonanie
Masło rozpuścić, dodać cukier puder, następnie dodawać po jednym jajku. Potem kolejno obie mąki i proszek do pieczenia.
Ciasto dzielimy na 2 części
Jedna cześć wykładamy na blaszkę wysmarowana tłuszczem a na cieście układamy owoce pokrojone w plasterki
Do reszty ciasta wlewamy 1/2szklanki mleka. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy a następnie wylewamy na owoce.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 (bez termoobiegu) z termobiegiem w 160 stopniach. Czas pieczenia 30 - 40 nimut.
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się