Opis
Składniki
1 kg fasoli Jaś (namoczyc w wodzie dzień wcześniej)
4 jajka ugotowane na twardo albo 1/2 kg grzybów (mogą być pieczarki)
1 duża cebula
Przyprawy (pieprz, sól, majeranek, ziola prowansalskie)
Wykonanie
Fasolę ugotować w osolonej wodzie
Grzybki podsmażyć na maśle
Podsmażyć cebulę i zmiksowac razem z ugotowana fasolka i grzybami Dodać jajka (można pokroic w kosteczkę)
Przyprawić do smaku.
Robić klopsiki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na maśle z olejem.
Składniki można użyć w dowolnych proporcjach. Ja podałam tak jak było w oryginalnym przepisie.
Smacznego
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się