Opis
Składniki ;
Ziemniaki (małe) ,ilość w zależności od ilości porcji ja przygotowywałam ok 5-6 sztuk na osobę
3 główki czosnku
3 opakowania krewetek
Oliwa z oliwek i sól
Wykonanie
Krewetki umyć i odsączyć na sicie .
Ziemniaki umyć i ułożyć w płaskim naczyniu (jedna warstwa)
Ustawić naczynie na kuchence
Polać oliwą z oliwek
Posolić i gotować pod przykryciem
Przygotować czosnek (podzielić na cząsteczki i obrać)
Dodać do ziemniaków i wymieszać
Jak ziemniaki będą miękkie wyłożyć na górę krewetki i przykryć pokrywką
Zostawić ok na ok 5-6 minut
Podawałam to z zieloną sałatą .
Ciekawostką dla mnie było że czosnek miał posmak ziemniaczany ,natomiast ziemniaki nie smakowały czosnkowo
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się